Valmentaja Miikka Kuusela: ”Kiitettävä arvosana sitkeälle joukkueelle”

Kuva: Antti Raunio
Yksi LeKin syyskauden teräksisimmistä sotureista on ollut puolustaja Riku Väkiparta.

HermesLeKi 61, LeKiKetterä 51, PeliitatLeKi 45 JA

Pelien henget: Kolmen ottelun viikko tuotti Lempäälän Kisalle kärkiottelussa rökäletappion, salama-alkuisen kotivoiton ja sinnikkään puurtamisen jälkeen Heinolan jatkoaikavoiton eli yhteensä viisi pistettä. Niiden turvilla LeKi laskeutuu joulun viettoon sarjakärkenä, jos toki Kokkolan Hermes kaksi ottelua vähemmän pelannena on vain pisteen päässä. Eroa pudotuspeliviivalle on turvallisen oloiset 16 pistettä, joten hyvillä perusteilla voi kehua LeKin pelanneen ehkäpä hienoimman Mestis-syksynsä koko 12 vuoden sarjassaoloaikanaan.

Kuuselan kommentit: – Joukkue on osoittanut sitkeyttä, urheilullisuutta ja tasaisuutta. Ohipelejä ei ole kuin oikeastaan kaksi koko syksyn ajalta. Pisteitä on kertynyt tasaisesti ja erityisen ilahduttavaa on, että joukkue on onnistunut tasaisesti. En hakemallakaan keksi pelaajistostamme yhtään alisuorittajaa. Arvosanaksi annan yhdeksikön eli kiitettävällä mennään. Jätetän se kymppi sitten keväälle, veti syyskautta yhteen Miikka Kuusela ja nojasi arvioinneissaan omaan leipätyöhönsä eli opettajuuteen.

– Sarja on ollut tasainen, erot ovat sarjataulukossa pieniä ja mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet vaan. Pärjääminen vaatii tasaisuutta esimerkiksi maalivahtipelissä, mistä me olemme saaneet nauttia koko syyspuolen ajan. Niin sanottu oma ykkösvitjamme on tehnyt paljon tehoja, moni kaveri, kuten vaikkapa Ollikaisen Anton, ulosmittaa nyt hyvin tehtyä pitkäjänteistä työtä. Nuoret Tapparan ja HPK:n apurit ovat tuoneet ison lisäjeesin tehopuolelle. Niin sanotuista alemmista ketjuista on löytynyt myös hyvää roolin kantoa ja apua tehopuolelle. Pakisto on tasaisen jämäkkä, esimerkiksi Mäkelän Aleksi on pelistä toiseen meidän johtavia pelaajia, jatkoi Kuusela ruotimista.

– Tällä kaudella useampi LeKin A-junnuista on saanut vastuuta Mestiksessä ja arvostus myös heille. Joka kerta jätkät ovat vetäneet posket punaisena innosta hehkuen, kiitti Kuusela Juuso Papinsaarta, Saku Aavajokea, Niklas Vihriälää ja Henrik Närvästä.

Tilastojen kertomaa: 18-vuotias taskuraketti Kristian Tanus on LeKin pistehai numero yksi saldollaan 13 maalia ja 19 syöttöä. Lähellä häntä tulevat Santeri Vuoti (9+17) ja Anton Ollikainen (11+12). Pakeista tulivoimaisin on ollut odotetusti Matias Haaranen (7+12). Santeri Arousva (2+9) pelaa puolustajista toiseksi kovimmilla tehoilla. Plusmiinus-tilaston kolmen kärki on Tanus (+16), Ville Virtanen ja Tommi Välimaa (+9). Molaritilastossa Kimmo Rautiaisen saldo on prosenteilla mitaten 91,08 ja Arttu Kulmalalla on viidestä pelatusta matsista prosenttina 89,11. Yleisöä Hakkarissa 14 ottelussa kävi 4848 silmäparillista, mikä tekee 346 henkeä per ottelu, joka on viime kauteen verrattuna hiukan kasvanut.

Mitä seuraavaksi?: LeKi treenaa kuluvan viikon ja vetäytyy sen jälkeen ansaitulle viiden vuorokauden joululomalle. Pelit jatkuvat jo tämän vuoden puolella, kun perjantaina 28. joulukuuta sarjajumboksi jämähtänyt, jos toki otteitaan huimastui kauden mittaa petrannut, KooVee saapuu Hakkariin. Sama pari ottelee oitis seuraavana päivänä Tampereella Pirkanmaan herruudesta.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.