Jos vanha lukiorakennus säilytettäisiin, säilyisi myös hyvä juhlasali

Kun nyt on pantu liikkeelle kuntalaisaloite juhlasalin saamiseksi purettavaksi tuomitun vanhan lukion juhlasalin tilalle, en malta olla muistuttamasta hankkeen vireillepanijoita, ja samalla siitä mahdollisesti päättäviä muutamasta tosiseikasta. Vuosi sitten kirjoitin vetoomuksen vanhan koulurakennuksen puolesta, mutta silloin ainoastaan Mikko Kärki ja Mikko Tapola julkisesti puolustivat vanhan Yhteiskoulurakennuksen säilyttämistä.

Jos koulurakennusta ei purettaisi, tai purettaisiin vain osittain, niin silloin säilyisi myös erittäin hyvä juhlasali. Elettäisiin kestävän kehityksen periaatteiden mukaan hiilijalanjälkeä paisuttamatta, ja vielä säästetty 10 000  000 euroa kunnan rahaa. Rakentamisen hiilijalanjäljestä ei juurikaan levitellä tietoja, mutta se on erittäin suuri.

Kunnolliset kuntotutkimukset ja kustannuslaskelmatkin jätettiin tekemättä, kun mielestäni hyvä koulurakennus juhlasaleineen tuomittiin purettavaksi.

Päättäjät, tehkää hyvä kulttuuri- ja ympäristöteko ja keskeyttäkää purkutoimenpiteet.

 

Heikki Laurila

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.