Talousarvio ja uudet toimitilat kirkkovaltuustoon

Kirkkovaltuusto kokoontuu vuoden viimeiseen kokoukseen 20. joulukuuta. Samalla kokous on päätös nykyisen valtuuston nelivuotisen kauden työlle. Uusi kirkkovaltuusto valittiin marraskuussa seurakuntavaaleilla, ja se aloittaa työnsä vuoden 2019 alussa.

Joulukuun kokouksessa kirkkovaltuusto päättää lopullisesti ensi vuoden talousarvion. Seurakunnan juoksevista asioista vastaava kirkkoneuvosto käsitteli sen omalta osaltaan 11. joulukuuta. Talousarvio oli 16 800 euroa alijäämäinen. Neuvosto teki arvioesitykseen muutoksia, jotka vielä tulevat vaikuttamaan lopulliseen tulokseen.

Kirkkovaltuusto päättää kokouksessaan seurakunnan uusista toimitiloista. Kirkkoneuvoston käsittelyn jälkeen päätösesitys kuuluu seuraavasti:

”Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle valita uusien toimitilojen ratkaisuksi vaihtoehdon 2 [Lempäälä-talon tilat]. Lempäälä-talon tilat, yhteensä 841,5 m2, ovat ainoa vaihtoehto, jossa on tarpeeksi tilaa sekä nuoriso- ja lapsityölle että hallinnolle. Seurakuntalaisten voimakas tahtotila on ollut, että seurakunta olisi ihmisvirtojen äärellä ja tiloissa olisi helppo poiketa. Kustannuksena se pystytään sisällyttämään talousarvioon.”

Aiemmin kirkkoneuvostossa päätösesityksestä jouduttiin äänestämään. Lopullisesta päätöksestä oli eriäviä mielipidettä, joiden tekijät ovat Raimo Sirén ja Asko Siivola ja toisen Asko Ojakoski.

Seurakunnan hallinnon, lapsi-ja perhetyön sekä nuorisotyön uusien toimitilojen hankkiminen on kestänyt pitkään. Kirkkovaltuuston aiemmin tekemä päätös kaatui hallinto-oikeuden päätökseen lokakuussa. Hallinto-oikeus totesi, että kunnan kanssa yhdessä tehdyn hankkeen valmisteluun oli osallistunut esteellisiä henkilöitä.

Valtuuston kokouksen esityslistalla on lisäksi kaksi henkilöstöhallintoon liittyvää järjestelyä. Johtavaa kappalaista ehdotetaan papiston esimieheksi ja johtavaa kanttoria kanttorikunnan esimieheksi.

 

Teksti: Marita Miettinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?