Lempäälän-Vesilahden Sanomat järjesti Facebook-sivullaan jouluisen somistuskuvakilpailun. Valkoisella kuusella, tonttujoukkiolla ja valoilla voittoisan ikkunansa somistanut parturi-kampaaja Tarja Korja tekee työtä kauneuden keskellä.

Voittoisa joulusomistus on valon välkettä ja tonttujen puuhaa

Yksityiskohta voittoisasta näyteikkunasta.

Paljasjalkainen lempääläinen Tarja Korja on osallistunut LVS:n jouluikkunakisaan aina kun kisa on järjestetty.

– Olen panostanut ikkunan suunnitteluun ja toteutukseen joka vuosi. Tällä kertaa sitten tärppäsi, sain tehtyä kauniin, oman näköisen ikkunan. Etsin kauan ja useasta paikasta valkoisia naruverhoja, jotka tyttäreni tilasi lopulta minulle eBaysta Englannista.

Jouluikkuna alkoi rakentumaan vilkkuvan valoverhon ja valkoisen taljan ympärille. Valkoinen, tuuhea joulukuusi sai oksilleen hopeisia, kultaisia, sinisiä ja puuterin värisiä palloja ja pienet lahjapaketit lymyilevät kuusen alla.

– Tonttuja ja pukkeja minulle on kertynyt runsaasti vuosien varrella ja iso pehmoporo odotteli jo hyllyllä paikkaansa ikkunassa.

– Paras palkinto ikkunan tekemisessä on ollut se, että lapset pysähtyvät ikkunan ääreen ihmettelemään ja tutkimaan mitä kaikkea sieltä löytyy. Jouluhan on kuitenkin lasten juhla.

Ikkunasta ja koko kampaamosta on aistittavissa Tarjan rakkaus kauneuteen.

Heinäkuun 2018 alusta Lempäälän ydinkeskustassa, ”kirjakaupan talossa” sijainnut Parturi-Kampaamo Tarja Korja on täynnä silmänruokaa. Kampaamo on täynnä valoa, kukkia, timantteja ja romanttista tunnelmaa.

– Nuorena halusin sairaanhoitajaksi, mutta käytännön tekeminen sekä kauneus ja esteettisyys voittivat.

Tarja Korja on ollut yrittäjänä tammikuun toisena päivä jo 29 vuotta. Koko työuransa Lempäälässä tehnyt parturi-kampaaja nauttii työstään.

– Aloitin vuonna 1990 yrittäjänä vuokratuolilla Leena Nurmen kampaamossa ja sitä ennen olin ollut töissä Reijo Joutilalla. Liiketilani on muuttanut muutaman kerran vuosien aikana aivan tässä keskustassa ja toivon, että voin tässä talossa tehdä työrani loppuun.

Tarja Korjan oma joulu on perinteinen, perhekeskeinen joulu. Joulua vietetään nykyisin tyttären kodissa Narvassa, jonne kokoontuu laaja suku. Jouluna käydään muistamassa edesmenneitä rakkaita haudoilla ja vietetään leppoisaa aikaa yhdessä. Tärkeintä joulussa ovatkin yhdessä oleminen, jouluruoan valmistus ja ruokailu sekä varsinkin suvun pienimmille lahjat.

LVS:n joulusomistuskilpailuun osallistui kahdeksan yritystä, jotka kaikki keräsivät mukavasti tykkäyksiä. Kisassa olivat mukana voittoisan Parturi-Kampaamo Tarja Korjan lisäksi Kukkakauppa Kultamuratti, Lempäälän Kuvakulma, Taitokeskus Lempäälä, Harmoniassa, Ekokampaamo Vihreä Aalto, Joulukauppa sekä Kierrätyspuoti. Kuvista tykänneiden kesken arvottiin kaksi nippua Veikkauksen raaputusarpoja ja onnekkaat tykkääjät olivat Sanna Multisilta ja Esko Mälkönen.

Tarja Korjan joulu on perinteinen, perhekeskeinen juhla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?