Laasonportin lähdekaivo on pois käytöstä

Joku on rikkonut Laasonportissa Nousionrinteessä olevan lähdekaivon pumpun. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunta on joutunut sulkemaan Laasonportin lähdekaivo pois käytöstä toistaiseksi ilkivallan vuoksi. Rengaskaivoksi tehdyn lähteen pumppu on rikottu.

Lempäälän kunnan kunnossapidon mukaan lähteellä on vedenpinta niin matalalla, että sitä ei oletällä hetkellä mahdollista saada käyttökuntoon.

Hyvälaatuisesta ja raikkaasta talousvedestään tunnetun lähteen E. Coli-, koliformiset bakteerit ja suolistoperäiset enterokokit ovat näyttäneet mikrobiologisessa testausselosteissa puhdasta nollaa. Rautaa ja mangaania on reilusti alle ohjearvojen.

Lähde sijaitsee Lempäälässä Laasonportin asuinalueella Nousionrinteen päässä. Laasonportin lähteelle vievällä tiellä on selkeä opaste ja pysäköintipaikka autolle. Aivan lähteen läheisyydessä sijaitsee Lempäälän reserviyhdistysten omistama punainen kerhomaja Veljespirtti. Lähdettä kutsutaankin myös Veljespirtin lähteeksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.