Hyvän olon seminaarista joulumieltä arjen keskelle

Sekä Lempäälän Pandojen tontturyhmä että Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen toivat liikunnan riemua ikäihmisten seminaariin. Kuva: Lempäälän kunta

Tiistaina 11. joulukuuta Lempäälässä Ehtookodossa pidetyssä hyvän olon seminaarissa edistettiin ikäihmisten hyvinvointia terveyteen ja hyvään oloon liittyvillä puheenvuoroilla, tuote- ja toimintaesittelyillä sekä tanssi- ja musiikkiesityksillä. Järjestäjänä toimi ”Voimaa Vanhuuteen” -yhteistyöryhmä.

Ravitsemusterapeutti Mari Ylitalo kertoi, että hyvä ruoka on bensaa, josta saadaan hyvinvointia, voimaa ja jaksamista, mutta myös iloa ja yhteisiä hetkiä. Ylitalo painotti ateriarytmin tärkeyttä. Vinkiksi hän antoi, että kannattaa laittaa kello soimaan kolmen, neljän tunnin välein, jotta muistetaan syödä riittävän usein.

Suuhygienisti Diana Filippova muistutteli säännöllisten hammastarkastusten tärkeydestä ja pitämään hampaista huolta hyvällä kotihoidolla.

Kirjastopalveluiden palvelupäällikkö Sarri Nykänen jakoi mielenkiintoisia tutkimustuloksia kulttuurin hyvinvointivaikutuksista. Kulttuurimuutoksen on todettu vaikuttavan jo toisessa sukupolvessa terveyteen ja kuolleisuuteen. Pirkanmaan kulttuurihyvinvointisuunnitelman mukaan jokaiselle ihmisille suositellaan taiteeseen ja kulttuuriin osallistumista vähintään 100 minuutin ajan viikossa. Nykänen vinkkasi, että kirjasto on yksi edullinen ja mukava vaihtoehto kulttuurin harrastamiseen.

Päivän liikuntatuokiosta vastasi Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen. Koko sali jumppasi samban rytmissä. Kirkkoherra Henttinen kertoi ajatuksia kauneudesta ja elämän ilosta. Hän kuvaili, kuinka jokainen on jalokivi, ainutlaatuinen taideteos, jota täytyy vaalia ja josta täytyy pitää huolta. Ajatuksia herättelevien puheiden jälkeen nautittiin vielä Lempäälän Pandojen iloisesta tonttutanssiesityksestä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.