Lammasniemen rakentamiselle ei tarvetta

Vesilahtea mainostetaan luontoarvoja korostavana kuntana, mutta mihin katosivat kunnan sivuilla olevat arvot? Nyt aiotaan rakentaa kirkonkylän viimeiset vapaat rannat.

Eläkkeelle jäävä kunnanjohtaja 12. tammikuuta 2018 L-VS:n kirjoituksessaan mainitsee, että ”asemakaavan myötä kuntalaisille pyritään saamaan yhä paremmat vapaa- ajan virkistysmahdollisuudet”. Miten virkistysmahdollisuudet paranevat, kun alueelle kaavoitetaan omakotitalotontteja?

Lammasniemeen suunnitelluille omakotitalotonteille ei ole mitään tarvetta. Kunnassa on vapaita tontteja kymmeniä, kunhan olisi tulijoita.

Matonpesupaikka aiotaan siirtää lahden toiselle puolen. Ei kai juomavedellä pestä mattoja niin kuin Lammasniemen kaava-tilaisuudessa annettiin ymmärtää.

Koivurannan uimaranta aiotaan siirtää Lammasniemeen huonon vedenlaadun takia venelaiturien ja rantapallokentän läheisyyteen. Onko se turvallinen paikka? Mitä aiotaan aikanaan rakentaa uimarannan paikalle?

Uimarannan siirtäminen ei palvele kuntalaisia. Nykyisin perheet ja lapset pyöräilevät tai kävelevät uimarantaan, mutta Lammasniemeen siirtäminen jatkaa matkaa reilulla kilometrillä.

Mielestäni Lammasniemeen riittävät nykyiset puitteet. Tärkeintä olisi niin Lammasniemen kuten muidenkin kunnan viheralueiden kunnossa pitäminen.

Siistitään paikat ja rakennetaan esteettömiä kulkuväyliä Lammasniemen rannoille, jonne voisi tehdä eväsretkiä ja nauttia vapaasta järvimaisemasta. Se palvelisi nykyisiä kuntalaisia ja houkuttelee uusia asukkaita kauniin luonnon ja vesistön ääreen.

Lammasniemeen kaavailtuja muutoksia ei tavallinen kuntalainen kaipaa. Tonteista saatu korvaus hupenee tien tai sillan sekä vesi- ja viemärien rakennuskustannuksiin.

Kaavailluilla kustannuksilla saadaan kuntaan riittävästi kesätyöntekijöitä pitämään kaikki kunnan viheralueet siistinä ja houkuttelevina ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta.

Lammasniemen kaavamuutokseen huomautukset on jätettävä viimeistään 9. tammikuuta 2018.

 

Heikki Severi Saira

Vesilahti

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.