Vesilahti Hinku-kuntien joukkoon, Lempäälä liittyi marraskuussa

Vesilahti liittyy hiilineutraalien Hinku-kuntien joukkoon kunnanvaltuuston joulukuun 17. päivä tekemällä päätöksellä.

Tampereen kaupunkiseudulla on valmisteilla Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) koordinoima hanke, jossa tavoitteena on vähentää alueen kasvihuonepäästöjä 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Hinku-kunnaksi pääseminen edellyttää muun muassa kasvihuonekaasupäästönäkökulman huomioon ottamisen kaikessa merkittävässä päätöksenteossa, ja sen puitteissa kunnalle esimerkiksi laaditaan vuosittain suunnitelma päästöjä vähentävistä investoinneista.

Lempäälä liittyi verkostoon marraskuussa. Suomessa on reilut 40 Hinku-kuntaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?