Erkki Paloniemi lisää liikuntaa, aloittaa vieraan kielen ja viettää aikaa lastenlasten kanssa

Vesilahden kunnanvirasto on ollut Erkki Paloniemen työpaikkana vuodesta 1983. Kuva: Erkki Koivisto

Pitkän työuran Vesilahdessa tehnyt kunnanjohtaja Erkki Paloniemi kertoo suunnitelmistaan ja unelmistaan vuodelle 2019.

Onko sinulla ollut tapana tehdä uuden vuoden lupauksia?
– Ei ole ollut tapana. Ne eivät vain ole minun juttuni.

2019 olet jäämässä eläkkeelle pitkän ja ansiokkaan työuran jälkeen. Onko jotakin erityistä, mitä jäät työstä kaipaamaan?
– Etenkin työyhteisöä mutta laajemminkin arjen toimintoja eri henkilöiden ja sidosryhmien kanssa.

Millaisia suunnitelmia sinulla on vuodelle 2019? Mitä aiot tehdä työuran jälkeen? Onko jotakin unelmia, joita pääset toteuttamaan, kun omaa aikaa on enemmän?
– Kaikessa rauhassa katselen kuinka eläkepäivät lähtevät liikkeelle. Kuitenkin muutama muutos on ajatuksissa. Lisään liikuntaa. Myös urheilutapahtumien runsaampi seuraaminen paikan päällä polttelee. Palaan lapsuuden ja nuoruuden aktiiviseen lukemiseen ainakin romaanien muodossa.
– Aloitan ensi vuonna uuden vieraan kielen – Espanjan – opettelun. Tämän kautta etenkin matkustelut espanjankielisiin maihin voivat jatkossa nousta enemmän tapetille.
– Sanaristikoita ja sudokuita tullee ratkottua enemmän. Kodin arjen töissä kohotan osallistumisprosenttiani.
– Suurin muutos on, että ukki on aiempaa huomattavasti enemmän lastenlapsien, Helsingissä asuvan pojanpoika Elmon 2,5 vuotta ja Tampereella asuvan tytöntyttö Ellin 11 kk käytettävissä.
– Jos unelmien suuntaan hapuilee, kirjoittaminen siintää kaukaisessa mielessä, etenkin runot.

Aiotko jatkossa seurata Vesilahden kuntapolitiikkaa?
– Kyllä mutta vain seurata Vesilahden kunnan asukkaana. En osallistu kuntapolitiikkaan.

Miltä Vesilahden tulevaisuus näyttää? Mikä on parasta Vesilahdessa?
– Nykyisessä keskittyvässä ja kaupungistuvassa kehitystrendissä haastavalta. Kuitenkin pohja rakentaa tulevaisuutta Tampereen kaupunkiseudulla on vankka. Vesilahti ei ole kuolemanlopun kunta.
– Paljon on vesilahtelaisten omissa käsissä, etenkin meidän valitsemiemme päättäjien ratkaisuissa. Yksituumaisuutta se edellyttää, positiivista Vesilahti – henkeä ja uusiutumiskykyä.
– Kiehtovassa Vesilahdessa on parasta kokonaisuus asukkaineen, luontoineen, sijaintineen. Täällä on luontevaa ja turvallista asua.

Kenelle haluat lähettää terveisiä?
– Kaikille vesilahtelaisille, nykyisille ja entisille. Lisäksi kaikille tämän paikallislehden lukijoille. Erityiset terveiset menevät minua vuosien varrella vilpittömästi tukeneille henkilöille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.