LeKi röykytti KooVeeta uuden nuoren lupauksen voimin

Kuva: Antti Raunio
Kolme osumaa tehnyt 20-vuotias ja kaksimetrinen Lassi Vanhatalo oli LeKin ykkösmies, kun se löylytti kahdesti KooVeeta.

LeKiKooVee 52, KooVeeLeKi 24

Pelien henget: Mestiksessä oli joulun jälkeen vuorossa peräkkäispelit Lempäälän Kisan ja Tampereen KooVeen välillä. Kummassakaan kamppailussa ei lopulta voittajasta suurta epäselvyyttä ollut, niin selkeästi LeKi oli KooVeeta parempi. Kuudesta pelatusta erästä vain yksi, Tampereen kamppailun avauserä, voidaan kirjata, että KooVee oli parempi. Joukkueiden eron voi lukea sarjataulukostakin: sarjakärki LeKin ero sarjajumbo KooVeeseen on peräti 37 pistettä. Paikallispeli houkutti Hakkariin hienosti väkeä, kun lauteilla oli 572 kiekkojännäriä.

Paikallispelien hahmoksi nousi tuore tuttavuus Tapparan juniorimyllystä eli 20-vuotias Lassi Vanhatalo, joka teki tasan kaksimetrisellä olemuksellaan ja kolmella tehdyllä maalillaan huikean ensivaikutelman miesten sarjojen maailmaan.

Kuuselan kommentit: – Hakkarin kamppailussa olimme väkeviä, emmekä jättäneet vastustajalle oikein mitään saumaa. Odotetusti Tampereen ottelu oli tasaisempi, pieni löysyys ekan erän alussa johtomaalimme jälkeen teki pelistä meille hankalan. Mutta kuuteen pisteeseen totta kai olen tyytyväinen, veti pelien annit yhteen Kisan pääluotsi Miikka Kuusela.

– Vanhatalon esityshän oli upea, kaverista kuullaan vielä, kun saa fysiikkansa vielä vahvistumaan, kiitti Kuusela Tapparan A-nuorten SM-sarjajoukkueessa hurjaa jälkeä tehnyttä Vanhataloa.

Tapparalla riittä tulevaisuuden toivoja: Kristian Tanus, Toni Utunen, Sami Moilanen, Patrik Puistola, Kasper Simontaival, Kimmo Rautiainen ja Lassi Vanhatalo. He kaikki ovat Tapparan kirjoilla ja iäkkäimmätkin sakista ovat hädin tuskin 20-vuotiaita. Kirvesrintojen tulevaisuus näyttää erinomaiselta, näistä pelaajista on iloa moneksi vuodeksi, jos toki muutamat heistä viedään vuoren varmasti Tyynenmeren toiselle puolelle jossain kohtaa.

– Kutsua miesten peleihin olen odottanut pitkin syksyä, mutta edessä on ollut itseäni kovempia pelimiehiä. Kaksinkamppailuissa oli suurin ero junioripeleihin, nyt joutui vääntämään vahvoja pakkeja vastaan. Omaa uraani muutama vuotta sitten tullut huikea pituuskasvupyrähdys hiukan on hidastanut, mutta pikku hiljaa voimatasoni alkaa parantua, jutteli iloinen Vanhatalo pelien jälkeen. Omasta tulevaisuudestaan eli missä seurassa kausi jatkuu, hän ei osannut sanoa vielä mitään.

LeKin ex-pelaajat kantoivat KooVeeta: Viime kesänä kolme LeKin A-nuorissa ja osan kauden Mestis-joukkueessakin pelannutta nuorta miestä vaihtoi pelinutun värin punakeltaiseksi eli trio Alex Hukki, Erik Ahopelto ja Miika Rissanen siirtyivät KooVeeseen. Hukki ja Ahopelto pelasivat LeKi-matseissa KooVeen ykkösvitjassa ja etenkin Tampereella molemmat olivat hyvässä iskussa. Hukki teki maalin ja syötti toisen, Ahopelto puolestaan oli kahden syötön pelaaja. Ahopellon saldo koko kaudelta on mainio, hän on koonnut 26 ottelussa tehot neljä maalia ja 12 syöttöä sekä upean tehosaldon +10. Hukilla on neljä osumaa ja kahdeksan syöttöä, tehosaldo on pakkasella kaksi maalia. Miika Rissanen ei viime viikkoina ole tamperelaisten pelaavassa kokoonpanossa ollut, hänen saldonsa 16 pelissä näyttää yhtä maalia ja plusmiinus on pakkasella kymmenen maalia.  Iisalmen Pallokerhoon vaihtanut LeKi-kasvatti ja viime sesonglla hienosti pelannut (tehot: 16 + 15) Jere-Matias Alanen puolestaan on saldonnut 24 ottelussa kolme maalia ja kolme syöttöä, mutta plusmiinukset ovat karusti 13 pakkasella.

Kooveella kova työ välttää karsinnat: Pitkään Mestis-nousuhaaveita elätellyt tamperelainen perinteikäs KooVee sai paikan tämän kauden Mestikseen kabinettipäätöksellä, kun Espoo United meni konkurssiin ja suljettiin sarjasta ja Kalajoki ei tarjottua sarjapaikkaa vastaanottanut. KooVee ei pelaajamarkkinoilla onnistunut naaraamaan oikein kovin isoja kaloja, vaan joukkueessa on useita vuosia Suomi-sarjaa kolunneita pelaajia edelleen mukana. Pudotuspeleihin pääsy on tällä kaudella tamperelaisille mahdottomuus, mutta hyvällä loppuvedolla kymmenes sija voi olla saavutettavissa, eroa sillä sijalla majaileviin Peliittoihin on seitsemän pistettä. Kaksi heikonta jää putoamiskarsintoihin, missä odottavat muiden haastajien muassa nousua himoavat Kajaanin Hokki ja Kiekko-Espoo. Kokenut valmentaja Juha Pajuoja haikaili vahvistusten perään LeKi-otteluiden jälkeen.

– Me tarvitsisimme muutamia uusia ja kokeneita työjuhtia kevääksi. Pukukopistamme ei tällä hetkellä oikein irtoa johtajuutta, sitä nyt kaivattaisiin, kommentoi Juha Pajuoja Elisa Sport-kanavan haastattelussa.

Mitä seuraavaksi?: LeKi kohtaa Hakkarissa todellisessa kärkitaistelussa Kokkolan Hermeksen, joka vuodenvaihteessa on sarjakakkosena pisteen LeKin takana, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.