Hakkarissa nähtiin huikea uuden vuoden näytös

Kuva: Antti Raunio
Yksi LeKin alkukauden kovimmista taistelijoista on ollut puolustaja Valtteri Lemmetty, joka uhrautuvaisen peruspelin ohella on koonnut mukavan pistesaldon 3 + 6.

LeKi–Hermes 5– 4 VL

Pelin henki: Mestiksen ykkössijasta tiukimmin kamppailevat Lempäälän Kisa ja Kokkolan Hermes pelasivat ällistyttävän upean ja yleisöön menevän kärkikamppailun, jossa nähtiin kahdeksan maalia ja sen päälle uskomaton rangaistuslaukauskilpailu, jonka saatteeksi kotijoukkue LeKi tuuletti voittoa. Hermes on nyt enää pisteen edellä lempääläisiä, joskin yhden ottelun vähemmän pelanneena.

LeKi sai pienen etulyönnin pelin lähtökohtiin, sillä Hermes oli vuorokautta aiemmin kamppaillut tasaisen ottelun Vantaalla, jonka se maalilla voitti. Hermes oli avauserässä parempi, mutta sekä toista että kolmatta erää vei suvereenisti LeKi. Hermes selkeästi uupui ja lempääläiset pyörittivät aika-ajoin viidellä viittäkin vastaan kokkolalaisia kuin pakkopelissä konsanaan. Jos jonkun miinuksen haluaa kotijoukkueelle antaa, olisi se siinä, että lukuisista paikoista ei tehty varsinaisella peliajalla ratkaisua.

Kuuselan kommentit: – Olihan niitä läpiajoja ja avopaikkoja enempäänkin kuin neljään osumaan, mutta ollaan onnellisia voitosta. Jokainen piste on arvokas, semminkin kun niitä tulee sarjan kärkisakilta. Selvisimme alun isosta jäähystä seuranneista kahdesta takaiskusta ja kävimme ekalla tauolla kopissa läpi pelisysteemeitä, jälkimmäiset erät olivat meiltä komeaa vyörymistä, veti valmentaja Miikka Kuusela pelin annin yhteen ja antoi erikseen krediittiä upeista rankkareista joukkueelleen.

– Kristian Tanus on kaukalossa nero, hänellä on loputon kikkavarasto, kuului kiitokset perästi kolme rankkaria upottaneelle kultakypärää kantavalle nuorukaiselle. Myös KooVee-pelien sensaatio Lassi Vanhatalo teki upean ”forsberg-maalin” rankkarikisassa eli harhautus vasemmalle, maila yhteen käteen ja kiekko liruttaen oikealta ohi hölmistyneen veskarin.

Rankkareita koko rahalla: Voittolaukauskisassa ammuttiin peräti 14 laukausta. Aluksi sai yrittää viisi pelaajaa molemmista, joista LeKiltä onnistuivat mainitut Tanus ja Vanhatalo, kun taas Kasper Simontaival, Matias Haaranen ja Santeri Vuoti epäonnistuivat. Kun Hermeskin onnistui kahdesti, mentiin ”äkkikuolemaan”, jossa Tanus upotti kiekon vielä kahdesti ohi molari Samuel Jukurin. Kisan veskari Kimmo Rautiainen sen sijaan pysäytti Jussi Nättisen laukauksen, kun Hermes-valmennus komensi hänet ratkaisupaikkaan kahdesti onnistuneen Samu Markkulan sijaan.

Neljän kaistan vyöry: Kisalla on kokoonpanossa koossa neljä tasaista ketjua, joista jokainen onnistui maalinteossa ja joista jokainen vitja vei pelin Hermeksen päätyyn. Vaikka Tommi Välimaa joutui avauserässä suihkuun myöhästyneen taklauksensa takia, pysyi balanssi neljän kaistan vyöryssä pelin loppuun saaakka. Kisan maalintekijät varsinaisella peliajalla olivat: Anton Ollikainen, Janne Seppänen, Niko Lahtinen ja peli peliltä parantava Matias Simontaival.

Latvalalle MM-kultaa: Loistavan kauden Mestiksen LeKissä ja muutaman pelin Liigan HPK:ssakin pelannut pakki Otto Latvala juhli Kanadassa 20-vuotisten MM-kultaa. Finaalipelissä Latvala iski komean maalinkin. Myös Toni Utunen, Ukko-Pekka Luukkonen ja Sami Moilanen ovat maailmanmestareista kantaneet LeKi-nuttua yllään.

Mitä seuraavaksi?: Lempääläisillä on edessään kahden pelin viikko, kun viime kauden Mestis-mestari ja nyt sarjassa vasta yhdeksäntenä oleva Keuruu HT saapuu Hakkariin perjantaina 11. tammikuuta. Kisan matka jatkuu Turkuun seuraavana päivänä sarjakolmosen TuTon vieraaksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.