Itä-Suomesta kilahti kolme pistettä Kisan pussiin

Kuva: Antti Raunio
Kisa kairasi kolme pistettä Itä-Suomen kiertueeltaan. LeKi voitti Maaningan ja hävisi Joensuulle. Kuvassa Joensuun-ottelun parhaat pelaajat eli Kisan Sten Kruuda (vasemmalla) ja Joensuun jenkkipelaaja Jeff Sprayberry.

Noin tuhannen kilometrin bussireissu, kaksi kovaa peliä ja niihin valmistautumiset ovat kova urakka amatööriurheilijoille. Lempäälän Kisan ykkössarjaa pelaavat lentismiehet tekivät loppiaisena kauden kovimman turneensa Itä-Suomeen, mistä tuliaisiksi tuli kolme pistettä riemastuttavasta 3–0-voitosta Maaningan Mahtia vastaan. Seuraavana päivänä kisalaisten palkeet haukkoivat jo tyhjää Joensuussa sarjakakkosen Karelian Hurmoksen vieraana ja tuloksena oli selkeä 0–3-tappio.

– Maaninkaa vastaan kaikki oman pelin osa-alueet toimivat ja vastustaja oli napsun heikompi kuin Joensuussa, missä myös oma pelaamisemme oli heikompaa. Hiukan oli henkinen ulospuhallus makean voiton jälkeen. Taas tiedetään, miksi ensi viikolla mennään treeneihin, tiivisti viikonlopun annin yhteen päävalmentajana toiminut Jani Huurne Kisasta.

Mahti-voitossa kisalaisista etenkin ex-kotisalissaan eli Pielaveden liikuntahallissa pelannut yleispelaaja Kasper Pennanen onnistui loistavasti. Viistolyönnit purivat ja puolustuspäässäkin Pennanen ylsi kauden parhaimpaan esitykseensä. Anssi Vesanen säesti hakkurina hienosti Pennasta.

Joensuussa puolestaan Kisan tehopelaaja oli sentteri Sten Kruuda, joka paukutti nopeista keskihyökkäyksistä hyvin pinnoja. Toinen onnistuja oli hakkuriksi vaihdettu joukkueen kapteeni Sauli Silpo, joka murjoi pelin keskivaiheilla mainiosti pisteitä. Kisalla oli pieni oljenkorsi päästä saaliin jakoon toisessa erässä, joka päättyi lopulta 26–24 isännille, mutta Kisalla oli yksi eräpallokin, jonka kuitenkin yli kaksimetrinen joensuulaisten ruandalaispelaaja Fred Musoni tämmäsi kisalaisten kenttään.

Ykkössarja jatkuu tasaisena, mutta ehkäpä kaksi ammattimaisinta ja isoimman budjetin omaavaa joukkuetta eli Joensuun Hurmos ja Rantaperkiön Isku alkavat kammeta pienoiselle karkumatkalle. Kisa on sarjassa kolmantena, joskin uhkaajia on useita. LeKin pudotuspelipaikka kahdeksan sakissa on kuitenkin jo selviö.

Lentispelit jatkuvat sunnuntaina 20. tammikuuta, kun sarjavitonen Kyyjärven Kyky saapuu Hakkariin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.