Ideaparkin uusi päiväkoti oli Santulle kuin seikkailupuisto

Santtu Mikkonen löysi laatikon täynnä lelueläimiä. Kuva: Katariina Rannaste

– Santulla oli torstaina into piukassa. Hän kaiketi luuli olevansa HopLopissa, äiti Hanna Mikkonen naurahtaa.

Vaikka seikkailupuistoon Santtu, 1v 8kk, ei ollutkaan tullut, löytyi kosolti mieluista touhuttavaa ja tutkittavaa. Santtu oli äitinsä ja isosiskonsa Inkan kanssa tullut tutustumaan Santun tulevaan päivähoitopaikkaan, joka samalla on uusin lempääläispäiväkoti.

Ideaparkissa avattu, Norlandia-ketjuun kuuluva yksityinen päiväkoti otti ensimmäisiä leikkijöitä vastaan viime viikolla, kun asiakasperheet pääsivät ennalta tutustumaan tiloihin. Toiminta alkoi täysipainoisesti maanantaina 7. tammikuuta.

Päiväkoti valmistui ottamaan lapsia vastaan aikataulussa, kertoo aluejohtaja Mirva Pietarila Norlandia Päiväkodit Oy:stä, tosin pieniä viilauksia tehtiin viikonlopun aikana. Pietarila ja yksikön esimies Minna Loimuneva käärivät myös hihansa, sillä heillä oli lauantaina päiväkodilla siivouspäivä.

– Ensimmäinen kaluste-erä tuli torstaina ja astiat perjantaina, Pietarila mainitsee.

– Avaus tuli nopealla aikataululla. Onneksi esimerkiksi kalusteet ja lelut pystyttiin järjestämään nopeasti, ja työntekijät löytyivät hyvin. Kiireeseen vaikutti Lempäälän päivähoitotarve ja paikan neuvottelujen ripeä eteneminen, hän selvittää.

– Nyt tutustumme rauhassa lapsiin ja lapset ottavat tiloja haltuun, Loimuneva toteaa.

Ideaparkin toisessa kerroksessa sijaitseva päiväkoti on noin 90-paikkainen. Kasvatushenkilöstöä on viisi ja lisäksi päiväkodilla toimii yksi päiväkotiapulainen. Päiväkoti on auki kello 6–18 välisenä aikana.

– Päiväkodissa aloittaa nyt ensialkuun kaksi ryhmää. Meillä on kahden kasvattajan pienten ryhmä, jossa on kahdeksan lasta. Toisessa ryhmässä on kolme kasvattajaa ja 18 lasta, Mirva Pietarila kertoo.

– Kaikki lapset ovat tällä hetkellä Lempäälästä, vaikka myös ulkopaikkakuntalaiset voivat hakea täältä hoitopaikkaa, Minna Loimuneva toteaa.

Yksi uutena työntekijänä aloittanut on lempääläinen Mari Saukko.

– Hain tänne töihin, koska tämä kuulosti mukavalta konseptilta ja idealta. Hienoa olla kehittämässä uutta, erilaista juttua.

Noin 870 neliön suuruisessa päiväkodissa lapsilla on yhteisten tilojen lisäksi omia ryhmätiloja ja lepotiloja. Tilaa on Mirva Pietarilan mukaan myös liikuntaan ja taiteiluun, ja etenkin valaistukseen on kiinnitetty huomioita, sillä luonnonvaloa ei ole.

Päiväkodin painopisteinä ovat elämykset ja liikunta. Ideaparkin harrastus- ja liikuntatiloista on sovittu päiväkodille vakituiset vuorot, ja yhteistyöstä Ideaparkin eri toimijoiden kanssa on käyty alustavia keskusteluja.

Ruoka päiväkotiin toimitetaan lempääläiseltä lounasravintola Tuulan Tuvalta.

Hanna Mikkonen pitää puitteita hyvänä. Perhe muutti heinäkuussa Kuopiosta Lempäälään.

– En tiennyt, että Ideaparkiin avataan päiväkotia, mutta kunnasta otettiin yhteyttä, kun olin tehnyt varhaiskasvatushakemuksen netissä, ja tätä ehdotettiin meille.

– Täällä on ihanat avarat tilat ja on hyvä, että lähellä on erilaisia palveluja. Saman katon alla on mahdollisuuksia moneen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.