Jukka Leppilampi ja Juha Tapio kruunasivat Uusi Alku -gaalaillan

Uusi alku-gaalailta Suomen eturivin esiintyjineen kosketti artisteja ja muistelijoita. Järjestäjille on esitetty toive vastaavanlaisesta iltatapahtumasta, joka yhdistää aikuisten ja nuorten juhlan jatkossakin.

Lempäälän Hakkarin liikuntahallissa juhlittiin viikonloppuna Uusi Alku –minifestarin nelikymppisiä. Gospelmusiikin tahdissa tunnelmoi perjantain ja lauantain aikana yli 1500 kuulijaa ympäri Pirkanmaata ja kauempaakin.

Perjantain Kaikkien aikojen muistelot -gaalailtaa juhlistivat yllätysesiintyjät Jukka Leppilampi ja Juha Tapio. He ovat varttuneemmille lempääläläisille Uusi Alku -festarikävijöille tuttuja artisteja kymmenien vuosien takaa.

Muita perjantain esiintyjiä olivat Pekka Simojoki, Tarvo Laakso, Hessu Kärhä, Raikka Hakamäki, Petri Lassila, Harri Helenius ja Sami Haveri.

Muisteloissa ensimmäisenä esiintynyt Jukka Leppilampi oli neljäkymmentä vuotta sitten pidetyn ensimmäisen loppiaistapahtuman avajaisartisti. Hän oli aikoinaan myös Juha Tapion esikuva.

− Omat biisinsä vedettyään Juha Tapio kutsui esikuvansa lavalle, ja Jukka Leppilampi ja Juha Tapio lauloivat yhdessä yhden kappaleen. Se oli hieno hetki, kiteyttää tapahtuman järjestäjä, nuorisotyönohjaaja Jussi Salo Lempäälän seurakunnasta.

Gospeltapahtuman neljäkymmentä vuotta sitten perustanut Lempäälän seurakunnan entinen nuorisotyöntekijä Markku Kuusjärvi ei helposti löydä sopivia sanoja gaalaillan tunnelman kuvaamiseen.

 − Tilaisuuden merkityksellisyys välittyi artistien kautta yleisöön. Esiintyjien lisäksi oli huikeaa tavata kymmeniä entisiä seurakuntanuoria vuosien varrelta. Mahtavaa, että usko ja musiikki vetävät vieläkin yhteen nuoria ja aikuisia eri puolelta maata.

Lauantaina Uusi Alku –tapahtuma katsoi tukevasti eteenpäin yli 900 kuulijan voimin.
− Tästä on hyvä jatkaa, Jussi Salo toteaa.

Teksti: Eila Lokka

Kuva: Saskiia Photography / Sonja Meskanen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.