Häkli: "Jatkossa siihen ei tulla enää verkkoja laittamaan"

Kunta olikin pulkkamäen tolppien takana

Lempäälän kunta on asentanut Hakkarissa vesitorninmäkeen pulkkamäen rinteeseen esteet vuodesta 2015 lähtien. Jatkossa enää niin ei tehdä. Kuva: Erkki Koivisto.

Lempäälän kunnan yhteisöpalvelupäällikkö Erkki Häkli vetää takaisin sanomisiaan Hakkarin vesitorninmäen pulkkamäen esteistä lisätietoa saatuaan ja toteaa, että kunnassa vasen käsi ei ole tiennyt, mitä oikea käsi on tehnyt.

–  Vaikka aikaisemmin kerroin, että mitään vaaraa aiheuttavia tolppia ei kunnan toimesta ole asennettu, verkot ovat siellä olleet ja kunta on niiden asennuksessa ollut mukana.  Nyt ne on poistettu, koska ovat käyttäjiä häirinneet.

– Jatkossa verkkoja ei tulla enää laittamaan, koska rikottuna ne vasta riskin muodostavatkin, Häkli toteaa.

Häkli korostaa, että valitettavasti edelleen vesitornin pyllymäkeen pitää edelleenkin suhtautua niin, että se on spontaanisti käytössä oleva pulkkamäki niin  kuin mikä tahansa muukin mäki, josta voi laskea pulkalla.  Jos kunta perustaisi pulkkamäen, sitä pitäisi myös valvoa ja pitää kunnossa. Tällä hetkellä liikuntapalveluilla ei ole Häklin mukaan sellaiseen mahdollisuutta.

 

Hakkarin vesitornimäen rinteistä kertovan lehtijutun (L-VS 9.1.) jälkeen Häkli sai sähköpostitse kuntalaisyhteydenoton, josta käy ilmi, että Hakkarin pulkkamäen rinne on paalutettu jo vuonna 2015 ja siitä lähtien joka vuosi. Kuntalainen kysyy, miksi hiihtäjien tarpeisiin huolletaan vesitornin mäkeen neljäkin eri rinnettä, mutta yhtä ei hoideta lasten pulkkamäkikäyttöön.

Muoviaitaa on ollut viritettynä pulkkamäkeen järeillä tolpilla kolmesta kohdasta poikki koko mäenlaskurinteen.

Loppuvuodesta 2015 asetetut esteet estivät mäenlaskun pulkilla niin, että lapset olivat siirtyneet laskemaan mäkeä vaarallisesti hiihtouralle.

Esteitä on sittemmin joka talvi oma-aloitteisesti otettu pois epävirallisesta pulkkamäestä, jotta lapset ovat voineet laskea pulkillana mäkeä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.