Koiraset valitsivat vuoden nuoren pelimannin

Jasmin Harjannin huomionosoitusta noutamassa saajan isä Marko Välimäki (vas.). Palkinnon luovuttivat Topi Koiranen ja Kansanmusiikkiliitosta Päivi Ylönen-Viiri. Kuva: Petri Kivinen

Lempäälässä vaikuttaneen Juho-Antti Koirasen muistorahastosta on vuodesta 2007 lähtien jaettu kannustusstipendi ja ”Vuoden Nuori Pelimanni” -kunniakirja nuorelle tai ryhmälle, joka tuo merkittävän leimansa kansanmusiikin kenttään. ”Vuoden Nuori Pelimanni” -tittelin saa henkilö, innostuksesta ja Juho Koirasen tapaan oikeanlaisesta asenteesta kansanmusiikkia kohtaan.

Stipendin saajan valitsee vuorovuosin Suomen Kansanmusiikkiliitto, Koirasen perhe Lempäälästä tai näiden valitsema asiantuntija. Tällä kertaa vuorossa on ollut Koirasen perhe.

Kolmannentoista kerran myönnettävän ”Vuoden Nuori Pelimanni” -kannustusstipendin ja kunniakirjan on saanut 19-vuotias kirkkonummelainen Jasmin Harjanti. Hän oppi 4-vuotiaana ensimmäisen kappaleensa haitarilla. Uusia kappaleita hän opetteli isän, setien ja paapan kanssa, sillä soittaminen kulkee suvussa. Perinteenä oli käydä esiintymässä joka vuosi Matti Viitalan soitoilla Kurikassa. Myöhemmin, kun myös veli ja serkku alkoivat soittaa haitaria, kolmikosta tuli pieni bändi, jonka kanssa viimeisimmät soitot on soitettu. Kappaleet ovat suurimmaksi osaksi perinteistä kansanmusiikkia, mutta joukosta löytyy paljon myös suvun omia sävellyksiä.

Jasmin Harjanti on voittanut Suomen pelimannimestaruuskilpailussa kultaa vuonna 2017 omassa sarjassaan ja 2016  pronssia Speli-kilpailuista. 19-vuotias Jasmin Harjanti valmistui lähihoitajaksi keväällä 2018 ja suorittaa tällä hetkellä varusmiespalveluaan Parolan prikaatissa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.