”Omissa ropisee liikaa”

Kuva: Antti Raunio
Luottopakki Ville Virtasen maila taipuu, kun lämäri lähtee. Kisalla oli tuloksellisesti vaisu viikko, mutta Virtanen lisäsi pistesaldoaan syöttämällä kaksi menneen viikon lekiläisosumaa.

LeKi–KeuPaHT 4–5 VL, TuTo–LeKi 7–4

Pelien henget: Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-joukkueelle osui tälle kaudelle harvinainen kahden tappion viikko. Laihana lohtuna tuli kotipelistä Keuruuta vastaan piste rangaistuslaukauskisaan venyneestä pelistä. Turussakin LeKi näytti luonnettaan kipuamalla masentavasta 0–4-tappioasemasta tasatilanteeseeseen 4–4, mutta pistesaalistukseen eivät eväät Aurajoen rannoilla riittäneet.

Mitään maailmankuulua jääkiekkoanalyytikkoa ei tarvita totemaan päivänselvää tosiasiaa, että viime peleissä Kisan puolustus on vuotanut liikaa. Kolmessa viimeisimmässä ottelussa LeKin rysään on taottu yhteensä 15 kiekkoa eli viisi per peli. Moisilla päästetyillä maalimäärillä ei pelejä yleensä voiteta, joten kuluvan viikon lempääläisten treeniteema lienee pläkinselkeä: puolustuksen tiivistäminen.

Kuuselan kommentit: – Omissa ropisee liikaa, se on ihan selkeä juttu. Nyt on skarppaamisen paikka puolustamisessa jokaisella osa-alueella. Menneellä viikolla meille tehtiin liian helppoja maaleja, lateli valmentaja Miikka Kuusela.

– Turussa hienon kirin ja tasoituksemme jälkeen saimme vielä läpiajon, mistä ei osumaa saatu, mutta TuTo sen teki vastahyökkäyksestä, jatkoi Kuusela Turun-tapahtumien kertaamisella eli pienestähän jääkiekossa usein kaikki on kiinni.

Lahtinen ilopillerinä: Sukkela laitahyökkääjä Niko Lahtinen pelaa uransa parasta aikuiskautta. Riihimäen Nikkareitten kasvatti ja HPK:n juniorimyllyn karaisema 22-vuotias (178/80) Lahtinen on liki tuplannut viime kautisen pistesaldonsa. Toista kauttaan LeKissä pelaava Lahtinen on laukonut 11 osumaa ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Maaleista neljä syntyi viime viikon peleissä. Viime sesongin lukemat olivat koko kauden mitalta: 4 + 6. Tehokkuutensa ohella Lahtinen ihastuttaa pelistä toiseen jatkuvalla energisella liikkeellä ja taisteluilmeellä. Liigaura mieheltä on toistaiseksi korkkaamatta. Lahtista säesti parhaiten HPK-laina Erkka Seppälä tarjoilemalla peräti neljä maalisyöttöä. 19-vuotiaan Seppälän saldo on tähän menessä Mestiksessä 2 + 10. A-nuorten SM-sarjassa Seppälä on takonut hurjia jopa yli 60 tehopisteen kausia.

Rautiaisen kauteen pieni lommo: Kisan maalissa Tapparasta koko sesongin lainalla ollut molari Kimmo Rautiainen on ollut todella luotettava läpi sesongin, mutta nyt osui hänellekin heikompi torjuntasetti. Turussa hänen tilalleen neljän takaiskun jälkeen luisteli maalille Arttu Kulmala.

Mitä seuraavaksi?: Mestiksen 50 kierrosta kestävä runkosarja alkaa kääntyä viimeiselle kolmannekselleen. Kärkinelikkoon eli pudotuspelien kotiedun omaavien joukkoon ovat tyrkyllä pontevimmin Hermes, LeKi, TuTo ja ehkäpä Jokipojat. Sijojen 7–9 kohdalla käydään kovaa kisaa pääsystä kauden huipentaviin pleijareihin. Esimerkiksi viime kauden mestarisakki Keuruu on vielä sijalla yhdeksän, mutta keuruulaiset ovat nousuvireessä ja pelasivat Lempäälässäkin mainion oloista jääkiekkoa. Kisa kohtaa seuraavaksi sarjakahdeksikon Kiekko-Vantaan vieraissa ja lauantaina 19. tammikuuta saapuu sarjanelonen Jokipojat Hakkariin. Pitkään tappioputkeen ei lempääläisillä ole varaa, jos mielitään pitää asemat sarjan aivan absoluuttisessa kärkipäässä.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.