Sääksjärveläinen Hilla Niemelä edustaa Suomea nuorten MM-hiihdoissa

Lempäälän Sääksjärvellä kasvanut ja pääosin edelleen asustava 17-vuotias Hilla Niemelä sai mieluisan kutsun Suomen hiihdon nuorten MM-kisajoukkueeseen Lahden Salpausselälle. Hilla kilpailee alle 20-vuotisten sarjassa ja kisat alkavat sunnuntaina 20. tammikuuta.

Kuva: Heidi Lehikoinen
Sääksjärveläinen Hilla Niemelä hiihtää Suomen 20-vuotisten MM-joukkueessa Lahden kisoissa.

Hilla Niemelä treenaa kotona ollessaan tutuissa Hakkarin maisemissa.

–Treenikaudella valmentaja-isäni Villle Niemelä heitti kommentin, että jos kaikki menee hyvin, saumaa päästä kisajoukkueeseen voisi minulla olla. Kun näyttökilpailut sujuivat kohdaltani mainiosti, oli kutsu kisasakkiin iloinen juttu, mutta ei enää kovin iso yllätys, tuumasi Sotkamossa Vuokatin hiihtolukiossa toista vuottaan opiskeleva Niemelä.

Lahdessa Hillan kisaohjelmassa ovat ainakin perinteisen tyylin sprinttikisa ja vapaan tyylin viiden kilometrin kilpailu.

– Jos sprintti ja vitonen sujuvat hyvin, myös viestisakkiin on sauma päästä. Oma tavoitteeni on sprintissä selvitä erähiihtoihin ja ylipäänsä tehdä kisasuoritukset, joista itse olen tyytyväinen, aprikoi Niemelä kypsän viileästi tavoitteitaan. Sijoitusmietteitä ei hän isommin osaa itselleen ladata.

– Olen tosi vähän kisannut muun maan hiihtäjiä vastaan, mutta sen tiedän, että Norjassa on nuorissakin jäätävä taso.

Seurapuolella Niemelä edustaa toista kauttaan Ikaalisten Urheilijoita, johon hän siirtyi Lempäälän Kisasta.

Vuokatin lukioon kunnianhimoista urheilijaa peruskoulun jälkeen houkuttivat loistavat treeniolosuhteet. Maastot ovat kohdillaan ja luonnonluntakin on viikkokausia ennen kuin Lempäälässä. Hiihtoputki tarjoaa ympärivuotisen upean olosuhteen lajiharjoittelulle.

– Hyvin olen Vuokatissa viihtynyt ja opinnotkin ovat menneet mukavasti. Joka toinen vastaan tulija ladulla on kiinalainen, mutta juttua en heidän kanssaan ole saanut aikaan, koska he eivät juurikaan osaa englantia tai muita kieliä, kertoo Niemelä Vuokatin kansainvälisestä meiningistä.

Kiinalaisvyöry johtuu Suomen ja Kiinan välisistä hyvistä urheilusuhteista. Kiina haluaa Pekingin talvikisoissa 2022 pärjätä hyvin ja lajiosaamista sekä valmennusta haetaan isolla sakilla Suomesta.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.