Ykköskohde ei yllätä: Ideaparkissa käy yli puolet matkailijoista

Matkailijat suosittelevat ja ovat tyytyväisiä Lempäälän tarjontaan

Paikalliset nähtävyydet kiinnostavat Lempäälään saapuvia. Yli puolet matkailijoista käy Ideaparkissa.

Lempäälä on saanut matkailijoille suunnatussa selvityksessa huikeat tulokset. Matkailijoista 97 % on valmiita suosittelemaan Lempäälää tuttaville. Kyselyn mukaan 34 % vastaajista oli jo tehnyt sen.

Matkailijoita kiinnostavat kotimaan matkailussa erityisesti kauniit maisemat (70 %), järvet ja vesistöt (45 %) sekä ulkoilu ja liikunta (48 %). Aikaisempaa enemmän suositaan erilaisia aktiviteetteja ja monipuolisuutta. Valtaosa matkustaa perheen kanssa (60 %) ja arvostaa lasten huomioimista palveluissa. Myös kulttuurin ja paikallisuuden merkitys näyttää olevan nousussa.

Syynä tulla juuri Lempäälään oli yli neljänneksellä (28 %) tutustuminen ”paikallisiin nähtävyyksiin ja tapahtumiin”, viidenneksellä ostokset (21 %) ja lähes yhtä usea oli sukulais- tai ystävävierailulla (18 %).

Lempäälän kohteista ylivoimainen ykkönen on Ideapark. Peräti 57 % haastatelluista kävi vierailun yhteydessä Ideaparkissa. Matkailuun liittyvää tietoa haetaan yleisimmin Internetistä, jonka mainitsee peräti 75% vastaajista tietolähteenä.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelija Essi Sirénin päättötyönään tekemässä selvityksessä tutkittiin kotimaan matkailijoiden motivaatiota ja tyytyväisyyttä esimerkkialueena Lempäälä. Matkailijoiden ja vierailijoiden haastattelut toteutettiin viime kesän matkailusesongin aikana. Haastatteluja tehtiin yhteensä 101 kpl kymmenessä eri kohteessa Lempäälässä.

Lempäälä on tänä vuonna mukana Helsingin kansainvälisillä Matka 2019 -matkailumessuilla 17.-20.1.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?