Jätetäänkö Lempäälä täysin ilman musiikin esittämiseen soveltuvia kokoontumistiloja?

Adressissa esitetään kokoontumis-, juhla- ja musiikkitilan rakentamista purettavan netisen lukion tilalle rakennettavaan yläkouluun. Kuva: Erkki Koivisto

Usko Gullsténin laatiman kuntalaisaloitteen tueksi olemme yli 300 henkilön ja tahon vahvistamalla adressilla esittäneet Lempäälän kunnanhallitukselle vakavan vetoomuksen rakentaa monikäyttöinen kokoontumis-, juhla- ja musiikkitila kolmannen yläkoulun yhteyteen.

Tätä kunnan imagon kannalta merkittävää tilaa voidaan käyttää, paitsi koulun omiin tarpeisiin, myös mm. seminaaritilana, elokuvateatterina, näytelmien esittämiseen sekä juhla- ja musiikkisalina. Myös nuoriso mitä ilmeisimmin löytää sieltä paikkansa omien tapahtumiensa toteuttamiseen. Keskeistä tässä ovat akustisesti musiikin esittämiseen soveltuvat puitteet. Pramea tilan ei tarvitse olla.

Pidämme valitettavana, että kunnan rakennussuunnitelmien ja viimeaikaisten toteutusten valossa kunta on jäämässä kokonaan ilman kuvatunlaisia tiloja.

Tilanne lyö pahasti korvalle kunnan julkisuuskuvaa ja tahtotilaa: ”Pidämme huolta toinen toisistamme, kannamme vastuuta ympäristöstä sekä rakennamme yhä elinvoimaisempaa ja elämyksellisempää kuntakeskusta… Yhdessä tekemällä ja tinkimättömällä asenteella Lempäälä on myös jatkossa palveleva ja vetovoimainen huippukunta. Paikka, jossa kaikilla on hyvä olla sekä tasavertaiset osallistumismahdollisuudet ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta.”

Vetovoimainen, viihtyisä ja elämyksiä tarjoava kunta taipuu haluttaessa myös kulttuuriystävälliseksi kunnaksi.

Kiitämme kaikkia adressin allekirjoittaneita ja siihen muulla tavoin sitoutuneita.

 

Heli Väissi adressin laatija

Pekka Ketonen tekninen asiantuntija

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.