LeKi huippupelin niukkaan voittoon

Kuva: Antti Raunio
Tshekkimaalivahti Miroslav Svoboda syöttää kiekon Matias Haaraselle. Tapparaan yllättäen hankittu Svoboda pelasi kaksi voitokasta peliä Kisassa, mutta jätti kyvyistään vielä aika monta kysymysmerkkiä.

Kiekko-Vantaa–LeKi 4–6, LeKi – Jokipojat 3–2

Pelien henget: Lauantaina 19. tammikuuta nähtiin ehkäpä kuluvan kauden kovatasoisin Mestiksen jääkiekkokamppailu Hakkarissa yli 400-päisen katsojamassan ollessa sitä seuraamassa. Sekä LeKi että Jokipojat laittoivat kaiken kaukalossa likoon ja pelasivat tasapäisen sekä yleisöön menevän kamppailun. Kumpi tahansa olisi pelin voinut nimiinsä kääntää, mutta ehkäpä päätöserän lievä LeKi-merkkisyys ratkaisi pisteiden tulon Lempäälään.

Kun viikon toinenkin ottelu päättyi lempääläisten eduksi, tuli edellisviikonlopun kahden ottelun tappioputken alulle nopsa loppu. Kisa nousu takaisin sarjakärki Hermeksen niskaan, eroa kärkisakeilla on vain yksi piste.

Kuuselan kommentit: – Nyt koettiin upea kiekkopeli. Välillä dominoimme hyökkäyspäässä, välillä olimme hätää kärsimässä omalla alueellamme. Hieno juttu, että pidemmän ajan maalinteon kanssa takkuillut Santeri Vuoti onnistui molemmissa viikon peleissä. Viikon antiin olen enemmän kuin tyytyväinen, hersytteli harvinaisen hyväntuulinen LeKi-luotsi Miikka Kuusela, jolta tivattiin myös kommentteja viikon molemmissa otteluissa torjuneesta tshekkimolari Miroslav Svobodasta, jonka Tappara varsin yllättäen hankki riveihinsä.

– Voittava maalivahti, tiivisti Kuusela.

Arviot Svobodasta: Vantaalla raamikkaalle Svobodalle (190/84) tehtiin neljä osumaa, Lempäälässä maalimäärä puolittui. 23-vuotias Svoboda oli viime kevään sensaatio tshekkien liigassa, kun hän johdatti seuransa Plzenin mestariksi. NHL-seura Nashville värväsi miehen, mutta ura ei Pohjois-Amerikassa urjennut juuri millään lailla, vaan nuoren miehen tie vei niin sanottuun farmin farmiin eli ECHL-liigan Atlantan joukkueeseen, mistä Tappara hänet bongasi.

Lempäälän-ottelun molemmat joensuulaisten maalit menivät ainakin osittain Svobodan piikkiin, etenkin toisessa maalissa molarin reagointi oli heikkoa maalin edessä olleeseen irtokiekkoon. Vastineeksi hän nappasi muutamia hienoja pelastuksia, joten alkuvaikutelma painui loivasti plussan puolelle. Show-miehen elkeitä hän näytti pelin loputtua tekemällä pikkujunnujen kannustaessa hienon muikkusukelluksen kohti faneja. LeKin maalia liki koko kauden vartioinut Kimmo Rautiainen jäi nyt Tapparan veskarihierarkiassa neloseksi, mikä tietänee sen, että Rautiaisen kauden jatko lienee LeKissä selviö.

Vuoti, Laakso, Välimaa: Santeri Vuotin maaliton jakso katkesi komeaan kolmen osuman viikkoon. Jokipojat-pelin voittomaali syntyi upealla laukauksella aloitusvoitosta seuranneesta Matias Haarasen syötöstä. Duo Sami Laakso–Tommi Välimaa eivät juurikaan paistattele tehopisteiden ykkösjahtaajina, mutta nyt osui molemmille loistava peliviikko, joka tuotti tulostakin. Laakso teki maalin ja syötti kolme, Välimaa puolestaan alusti kolme. Laakson pelaaminen Jokipojat-ottelun viimeisellä puolella minuutilla oli häikäisevää, hän nappasi aloitusvoiton ja piti sen jälkeen kiekkoa maltilla kuluttaen kellosta sekunnit loppuun. Välimaa on tehnyt 25 otteluun 18 tehopinnaa ja Laakso 16 peliin 10 pistettä. Piste per peli -tahdilla mitaten kummatkin pelaavat parasta Mestis-kauttaan.

Mitä seuraavaksi?: LeKi matkaa kolmannen kerran tällä kaudella Turkuun TuTon vieraaksi keskiviikkona 23. tammikuuta, kaksi edellistä on TuTo voittanut selkein lukemin. Lauantaina Hakkariin saapuu RoKi Rovaniemeltä.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.