Loiske taistelee sarjapaikastaan

Futsalin ykkösdivisioona näyttää olevan sellainen sarja, missä kotikenttäedulla on suunnaton vaikutus. Vieraspeleihin, etenkin pidempiin sellaisiin, tuntuu olevan monella joukkueella hankaluutta saada parasta rosteria kokoon, mutta kotipeleissä pelaajia riittää. Näin on käynyt useammalla sesongilla myös Sääksjärven Loiskeelle, jonka vieraspelit ovat kuluvallakin kaudella olleet tuskan täytteisiä.

Kotipelissä Porin PTU:ta vastaan Loiskeen valmentajalla Aki Lehtisellä oli mistä valita kokoonpanonsa. Ja kovalla tahdolla Hakkarin parketilla operoineet loiskelaiset olivatkin voitokkaita tuloksella 6–3. Kolme lisäpinnaa tekivät sarjapaikan säilyttämistavoitteen astetta realistisemmaksi.

– PTU-pelissä oli positiivinen ongelma eli muutama pelimies jäi pöytäkirjan ulkopuolellekin. Asenne oli tänään ratkaisevassa roolissa, henkinen huippulataus oli voittomme avain, kommentoi helpottunut valmentaja Lehtinen.

Kahden maalin miehet Mikael Sulkko ja Tommi Ahola olivat taistelun ruumiillistumat yhdessä molari Ville Mansikkamäen kanssa. Yhden maalin PTU söhläsi omiin ja yhden iski Ilkka Leppänen.

– Aholan Tommille extrakehut, hän oli suurin onnistujamme, jakoi valmentaja kiitosta.

Futsalin ykkösestä tippuu kaksi joukkuetta suoraan, joten lisäpisteitä sarjan toiseksi viimeisenä majaileva Loiske totta kai tarvitsee. Nyt eroa säilymisviivalle on yksi pinna, eikä kolmen pinnan päässä oleva ACE:kaan ole tavoittamattomissa. Joensuun Riverball on sarjajumbona tasapinnoin Loiskeen kanssa.

Loiskeella on jäljellä seitsemän ottelua, joista neljä kotona ja kolme vieraissa. Reissupelit suuntautuvat haastavasti Joensuuhun, Jyväskylään ja Raaheen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.