Niemelä ylsi tavoitteeseensa, Kuusiniemi palasi komeasti

Sääksjärveläinen Hilla Niemelä hiihtää Suomen 20-vuotisten MM-joukkueessa Lahden kisoissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

17-vuotias hiihtäjätär Hilla Niemelä suoriutui upeasti avauksestaan Lahden 20-vuotisten maailmanmestaruushiihdoissa. Niemelä sivakoi perinteisen tyylin sprinttikisassa karsinnan sijalle 17 ja eteni karsintaeriin. Niissä Hillaa useamman vuoden iäkkäämpien vauhti oli tuimaa, joten lopulliseksi sijoitukseksi kuittaantui 28. sija. Ennen kilpailua Niemelä asetti tavoitteekseen päästä karsinnasta jatkoon ja taistella erähiihdossa parhaansa mukaan.

20-vuotias pikajuoksija Santeri Kuusiniemi teki onnistuneen paluun kisaradoille, kun Pirkkahallin kilpailuissa hän kellotti mainiot ajat niin 60 metrin sileällä kuin aidoissakin. Aitamatka sujui jopa omaa ennätystahtia eli tulos oli 8,05, mikä on tällä hetkellä koko maan tilastokärki. Sileä matka sujahti aikaan 6,97, millä sijoitutaan tämän talvenhallitilaston  jaetulle kakkossijalle. Kuusiniemen viime kauden kokonaan pilanneet terveysmurheet alkavat olla siis voitettu juttu.

LeKi-YU on vahvistunut kolmella lupaavalla nuorella urheilijalla, kun17-vuotias  aituri/moniottelija Pinja Lehtinen siirtyi Viialan valtista, 18-vuotias kestävyysjuoksija Sakari Koivuniemi siirtyi Nokian Urheilijoista ja 17-vuotias Joona Sointui siirtyi Vesilahden Visasta LeKin riveihin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.