Nurmen koulu aiotaan purkaa kevään aikana

Nurmen koulun todettiin tulleen elinkaarensa päähän. Kuva: Katariina Rannaste

Nurmen koulu ja päiväkotirakennus aiotaan purkaa kevään aikana. Rakennuttajapäällikkö Mervi Järvinen Lempäälän kunnasta kertoo, että Nurmen koulu on tarkoitus purkaa maalis-huhtikuussa, ja uusi koulurakennus pystyttää kesän aikana siten, että koulutyö voi alkaa uudessa koulurakennuksessa syyslukukauden käynnistyessä.

– Purkukustannuksiksi on arvioitu noin 50 000 euroa, Järvinen kertoo.

Nurmen koulun purkamisesta ja korvaamisesta tilaelementtirakennuksella on päätetty Lempäälän kunnan talousarviokäsittelyn yhteydessä marraskuussa.

Purettavan koulurakennuksen tilalle tulisi ensi vaiheessa siirtokelpoinen rakennus. Mervi Järvisen mukaan Kuntien hankintapalvelut Oy:n (Kuha) puitesopimuksen mukaisesti Nurmen koululle on pyydetty tarjouksia noin 600 m2:n tilaelementtikoulusta.

– Päätös koulurakennuksen toimittajasta tehdään helmikuun yhdyskuntalautakunnan kokouksessa. Siirtokelpoisen vuokrakoulun tilalle on tarkoitus myöhemmin rakentaa pysyvä koulurakennus, hän kertoo.

Nykyiselle koulurakennukselle on haussa purkulupa, mistä mahdolliset huomautukset on tehtävä 30. tammikuuta mennessä.

– Purkutarjoukset on jo saatu purkuliikkeiltä, mutta päätös purkajasta tehdään vasta purkuluvan tultua lainvoimaiseksi, Järvinen sanoo.

Koulun purkamiseen päädyttiin kuntotutkimuksen pohjalta. Mervi Järvinen kertoo, että Nurmen koulurakennuksessa tehtiin perusteellinen kuntotutkimus, jossa löydettiin mm. vaurioita ulkoseinärakenteista. Lattian alla oli myös ollut viemärivuoto, joka oli kastellut lattiaeristeitä ja väliseinien alaosia. Päiväkotiosalla oli piipun reunapelti vuotanut ja kastellut laajalti yläpohjaa sekä viemärivuoto vaurioittanut välipohjaa.

– Pinnoiltaan, rakenteiltaan ja tekniikaltaan koulu oli peruskorjauksen tarpeessa. Koulurakennukselle tehtiin elinkaarilaskelma, jossa todettiin, että uuden rakentaminen on elinkaarikustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto kuin nykyisen koulun peruskorjaus, Mervi Järvinen kertoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.