Säbä-ikoni Tommy Tuomiselle upea kunnianosoitus

Kuva: Antti Raunio
Lempäälän Toivojen puuhamies Jussi-Pekka Okero (oikealla) ojentaa juhlakalu Tommy Tuomiselle upean taulun, jossa on hänen jäädytetty pelipaitansa.

– Aikanaan LeKissä pelatessani silloinen valmentaja Järven Mikko laittoi minut kaukaloon aina alivoimaa tappamaan, samoin kuului poikkeuksetta kentälle käsky ylivoimissa. Ja useimmiten pelien edetessä hän kysyi, vieläkä Tommy jaksat pelata? Ja kyllähän minä silloin aikanaan jaksoin.

Tuokiokuvan 2000-luvun alkuvuosilta kertoi Tommy Tuominen, joka koki launtaina 29. tammikuuta hienon hetken, kun hänen kaksiosainen salibandypelipaitansa jäädytettiin ja sijoittettiin paraatipaikalle Hakkarin liikuntahallin yläaulaan palkintovitriinin yläpuolelle. Hienosta huomionosoituksesta vastasi nykyinen lempääläisen salibandyn lippulaiva Lempäälän Toivot. Pelipaidan kaksiosaisuus kuvasi sitä, että Lempäälään Tuominen tuli alunperin pelaamaan Lempäälän Kisan joukkueeseen, joka 2000-luvun alkuvuosina kipusi sarja per vuosi tahdilla aina kakkosdivisioonan kärkipäähän asti. Tuominen siirtyi LeKin edustusjoukkuetoiminnan loputtua LeToon. Nykyään LeTo pelaa nelosdivaria ja tekee sieltä nousua kohti kolmosdivisioonaa.

– Onhan tämä lämmittävä ja sykähdyttävä juttu. Semminkin kun paikalla on näin paljon entisiä pelikavereitani ja muita kanssakulkijoita, mietti Tuominen. Paikalla tosiaan oli noin 40 silmäparia, jotka intoutuivat muistelemaan mukavia sattumuksia Tuomisen uran varrelta.

– Yhdessä matsissa olimme maalin häviöllä ja haimme pelin lopussa tasoitusta. Kuitenkin ykskaks meille tuli kaksi jäähyä ja jouduimme vajaalle. Tommy tuli kentälle ja piti palloa koko alivoiman, hän kiersi pari kertaa vastustajan maalin ja piti pallon itsellään liki koko jäähyjen ajan, sitten muutama sekunti ennen jäähyjen loppumista hän kiskasi sen vastustajan maalin yläkulmaan, kuului mehukkain muistelus.

– Aloitin pelaamisen, kun naapurin poika pyysi mukaan pelaamaan sählyä. Mitään junnutouhua ei siihen aikaan ollut, kertasi 47-vuotias Kuokkalassa varttunut ja nykyään Sääksjärvellä asuva Tuominen peliuransa alkua.

– Parhaimmillani pelasin Gunnersissa liigaa ja siirryin sieltä ykkösdivariin nostamaan nykyistä suurseuraa Classicia pääsarjaan. En enää kuitenkaan halunnut lähteä kiertämään liigaa ympäri Suomea, vaan tulin LeKiin, joka pelasi silloin muistaakseni nelosdivaria. Siitä lähtien olen sitten Lempäälässä pelannut. Nyt omat pelini ovat jääneet väliin, kun valmennan Lempäälän Sportissa useampaakin junnusakkia. Ehkä pelaaminen nelosen tasolla vieläkin onnistuisi, mutta kyllä sitä varten tarvitsisi treenailla, jotteivat paikat olisi seuraavan viikon ajan totaalijumissa, jutusteli juhlakalu Tommy Tuominen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.