Konsertti- ja juhlatilavetoomus luovutettiin

Adressin arkistokappale siirtyi Heli Väissiltä kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Hakalalle. Taustalla osa aloitetta ja vetoomusta keskittyneesti kuunnelleesta kunnanhallituksesta. Kuva: Riina Kivistö

Lempäälän kunnanhallitus kokonaisuudessaan sekä kunnanjohtaja Heidi Rämö asettuivat ennen kokoustaan 21. tammikuuta kuulemaan lähetystöä, joka luovutti adressin juhla- ja konserttitilojen puolesta.

– Kun Kanavan koulu päätettiin purkaa, menee myös kunnan yhteinen juhlasali. Virta-kampuksen aula ei korvaa sitä eikä sitä tule korvaamaan mikään tila Lempäälä-talossakaan. Ehtookodon salikin pienenee tulevassa remontissa. Tähän tilanteeseen havahtui syksyllä Usko Gullstén, jolla on pitkä luottamushenkilötuntuma Lempäälän keskustan suunnitteluun.

Joulukuussa Gullstén teki kuntalaisaloitteen: Kun kolmannen yläkoulun suunnittelu käynnistetään, sinne on suunniteltava ja rakennettava suuren yleisön juhlasali. Nyt Gullstén kertasi aloitteen kunnanhallitukselle, korosti hyvää suunnittelua ja muistutti, että tilan olisi palveltava monenlaista toimintaa elokuvista seminaareihin.

Aktiivinen kulttuurin harrastaja Heli Väissi laati aloitteelle tukiadressin nettiin. Siihen sitoutuivat heti alkuvaiheessa useat lempääläiset yhdistykset ja musiikkiryhmät sekä joukko kulttuurivaikuttajia. Määräaikana allekirjoituksia kertyi 312.

Nettiadressiin oli mahdollista kirjoittaa myös kommentteja. Vesilahdelta mm. muistutetaan, että ”jos Lempäälä haluaa pitää edes vähäisessä määrin kulttuurikunnan mainettaan yllä, kunnollisen ja monikäyttöisen esiintymistilan rakentaminen on aivan välttämätöntä”. Musiikin ammattilainen esittää huomioon otettavaa akustiikasta ja äänentoistosta, ja tanssivan tyttären äiti muistuttaa, että nykyään kunnassa toimivat tanssikoulut joutuvat viemään näytöksensä Tampereelle.

– Tampereella meidänkin perhe on seurannut lapsen esitystä, vaikka koulu on lempääläinen, totesi  kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Hakala vastauksessaan.

Hän tunnisti muitakin esiin nostettuja ongelmia, kuten että Virta-kampuksen kokoontumisaula on juhlatilana ongelmallinen, esimerkiksi itsenäisyyspäivänä. Luovutustilanteessa ei toki voitu luvata muuta kuin että asia lähtee mietintään.

– Positiivisilta ainakin näyttivät, totesivat lähetystön jäsenet lähtiessään. Väissin ja Gullsténin lisäksi heitä olivat Reijo Fredriksson, Pekka Ketonen, Riitta Mäkinen ja Mikko Nurminen.

 

Teksti: Riitta Mäkinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.