Kunnan viranhaltijan luennosta peritään palkkio

Lempäälän kunnassa on ravitsemusterapeuttina toiminut aiemmin Hanna Voutilainen (kuvassa). Nykyinen ravitsemusterapeutti on Mari Ylitalo. Kuva: Erkki Koivisto

Kuntaan on saatu ravitsemusterapeutin virka. Viran toimenkuvaa en tiedä, mutta ilman muuta ajattelin, että eri järjestöjen ja yhteisöjen kautta annettava tieto ja valistus kuuluisivat tämän viran työkenttään, onhan kunnan yksi painopistealue ennaltaehkäisevässä työssä. Esitetekstissä lukee: ”Ruokavalio on keskeinen osa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä ja tätä kautta ravitsemushoito on monien sairauksien keskeinen hoitomuoto…”. Edellisen perusteella voisi olettaa, että työssä tärkeänä osana olisi valistustyö eri sidosryhmissä.

Näin tapahtuukin mutta yllätys, yllätys: hinta on 40 €/h.

Kunnassa tehdään järjestöjen, yhteisöjen sekä vertaisohjaajien kautta ilmaista työtä kuntalaisten hyvinvoinnin eteen. Ajatellaanpa vaikka eläkeläisjärjestöjen toimintaa; kuinka suuren ikäihmisten joukon he kohtaavatkaan. Mutta he tarvitsevat toimintaansa yhteistyökumppaneita, joita myös kunta edustaa. Toiminta on kahdensuuntaista: järjestöt kokoavat ihmiset ja kunta antaa tarvittaessa viranhaltijoiden kautta tietoa erilaisissa asiakokonaisuuksissa.

Näin yhtälö on tähän saakka toiminut ilman euroja.

Nyt kysyn: eikö viranhaltijoiden toimialaan enää kuulu esitelmät tai luennot yhdistyksissä muuten kuin maksullisina?

Jos näin on, asettaa se suuren uhkan monen toimijan toimintaan, koska tunnetusti rahaa ei toimintojen pyörittämiseen liiemmin ole.

Kannattaisiko keskustella asiasta ?

 

Maikki Hämäläinen-Ylikahri

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.