Asuntojen haku alkaa huhtikuussa. Valinnoissa ratkaisee asunnon tarve, ei varallisuus

Lempäälän keskustaan nousevan vuokratalon kattokerrokseen tulee upea saunaosasto terasseineen

Työnjohtaja Tuomas Vahila Arkta Rakennus Oy:stä (vas.), toimitusjohtaja Johanna Heikkilä Lempäälän Vuokrakodeista ja rakennuttajakonsultti Jarmo Heinonen HS-TC Oy:stä kertovat, että marraskuussa valmistuvan vuokratalon rakentamisessa on panostettu laatuun.

Asumisen trendit muuttuvat ja nyt muodissa ovat yhteiset saunatilat. Lempäälän keskustassa parhaillaan rakenteilla olevaan Aleksanteri-vuokrataloon ei tule lainkaan asuntokohtaisia saunoja, vaan talon ylimpään kerrokseen rakennetaan hieno saunaosasto kaikkien käyttöön.
− Siellä on lasitettu parveke ja myös yhteistä tilaa, missä voi järjestää vaikkapa omia juhlia, kertoo toimitusjohtaja Johanna Heikkilä Lempäälän Vuokrakodeista.
Keskustaan nousevaan uudiskohteeseen tulee 39 asuntoa. Pääpaino on pienissä asunnoissa.
− Pieniä asuntoja tulee eniten, koska niitä kysytään eniten. Myös jonkin verran taloon tulee isompia perheasuntoja.
Yksiöistä pienimmät ovat 24-neliöisiä, kaksiot 42- ja kolmiot 54-neliöisiä.
− Kolmioihin on tupakeittiösysteemillä saatu kaksi makuuhuonetta, mitä usein toivotaan, ja tehokkaat neliöt, jolloin vuokra on kohtuullinen.
Talon autopaikat löytyvät uudesta parkkihallista, mistä asukkaat voivat vuokrata autolleen paikan.
Alueen kaavamääräysten mukaisesti taloon tulee 55 neliöinen liiketila, joka on jo varattu.
Vuokratalon asuntojen haku alkaa huhtikuussa. Koska kysymyksessä ei ole valtion tukema kohde, asuntoihin ei ole varallisuusrajoja vaan kaikki voivat niitä hakea.
− Hakijat laitetaan kiireellisyysjärjestykseen, ja ratkaiseva tekijä on asunnon tarve. Kiinnostusta on kovasti.

Talon on määrä valmistua marraskuussa. Työt ovat edenneet aikataulujen mukaisesti eikä myrskyistä ja tuiskusta ole ollut haittaa rakentamiselle.
− Olemme varautuneet suojauksella ja lämmityksellä. Tarvittaessa käytetään höyrytyskalustoa. Ei olla ensimmäistä kertaa talvella rakentamassa, sanoo vastaava työnjohtaja Tuomas Vahila Arkta Rakennus Oy:stä.
Vuokratalon rakennusaika on 14 kuukautta, mikä on tavanomaista pidempi. Aikaa vievät monimuotoiset julkisivutyöt, joita tehdään kesällä.
− On haluttu panostaa myös kuivana pitoon. Tehdään laadukkaasti eikä kiirehditä laadun kustannuksella, kertoi rakennuttajakonsultti Jarmo Heinonen HS-TC Oy:stä.
Työmaalla on käytössä Wiiste-langattomat kosteusmittarit, jotka asennetaan valuun.
Betonin kuivumisen mitattaus on antureilla helppoa, ja betonivalun kuivumisaika voidaan todeta tarkasti.
− Antureilla pystytään seuraamaan tilannetta ja tekemään mittausten pohjalta toimenpiteitä.
Pystytään tarvittaessa lisäämään lämpöä tai vähentämään sitä, Tuomas Vahila kertoo.

Sirkkavuoresta tulee Lempäälän Vuokrakodit

Kiinteistö Oy Sirkkavuoren nimi on helmikuun alusta lähtien Lempäälän Vuokrakodit.
− Vuokrakodit sen takia, että Sirkkavuori ei monelle kerro oikeastaan mitään. Sirkkavuori oli 1981 perustetun yhtiön ensimmäinen vuokratalo, joka rakennettiin Havutielle Hakkariin Sirkkavuori-nimiselle tontille. Tästä tuli sitten myös yhtiön nimi, toimitusjohtaja Johanna Heikkilä kertoo.
Lempäälän Vuokrakodeilla on noin 750 vuokra-asuntoa. Keskustaan parhaillaan rakenteilla olevan kerrostalon lisäksi urakkakilpailutuksessa on parhaillaan nuorisolle tarkoitettu vuokrakohde.
Vuokratalo rakennetaan Mailatielle, missä jo ennestään on kaksi 2000-luvun alussa rakennettua nuorille suunnattua taloa.
− Kolmannelle haettiin jo silloin luvat, ja nyt hanke otettiin uudelleen käsittelyyn ja suunnitteluun. Luhtitaloon tulee asunnot kahdeksalle nuorelle.
− Toivottavasti hanke lähtee rakentumaan jo tänä vuonna. Valmistuminen mennee joka tapauksessa 2020 puolelle, Heikkilä arvioi.

Harakkalantien varteen 40-vuotta sitten rakennetussa Majaushovissa tehdään iso julkisivuremontti ja lisäksi taloon rakennetaan hissit.
− Ulkopuoli uusitaan kokonaan energiatehokkaammaksi ja rakennetaan parvekkeet, kertoo rakennuttajakonsultti Jarmo Heinonen HS-Tec Oy:stä.

Talon nykyiset kierreportaat puretaan pois ja tilalle tulee hissi ja uusi portaikko.
− Tilaa on sen verran paljon, että hissi mahtuu keskelle ja portaat ympärille. Hissi asennetaan paikalleen katon kautta, Heinonen kertoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.