Sääksjärven liittymäremontti alkaa mahdollisesti huhtikuussa

Sääksjärven eritasoliittymän alueelle rakennetaan liityntäpysäköinti ja pisaraliittymät sekä peruskorjataan Vikkiniityn siltaa. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän Sääksjärven liittymäremontti on mahdollisesti alkamassa keväällä huhtikuussa.

Sääksjärven eritasoliittymäalueelle on tarkoitus rakentaa liityntäpysäköintipaikka ja kaksi ns. pisarakiertoliittymää valtatie 3:n ramppien nelihaaraliittymiin. Samassa yhteydessä moottoritien ylittävä Vikkiniityn risteyssilta peruskorjataan.

Hankkeen käynnistänyt Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on toimittanut marraskuussa kunnalle tiesuunnitelman.

Projektipäällikkö Heikki Koski ELY-keskukselta kertoo, että rakentamisen tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä.

– Rakennussuunnitelmaa viimeistellään parhaillaan ja sen jälkeen lähetämme tarjouspyynnön urakoitsijoille.

– Tavoitteena on, että työt voisivat alkaa huhtikuussa. Tarkka töiden aloituspaikka selviää urakoitsijan ajatusten ja työjärjestyksen myötä myöhemmin, Koski toteaa.

Rakennustöillä tulee olemaan vaikutusta Ruskontien ja moottoritien liikenteeseen.

– Moottoritiellä on ruuhka-aikoina kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan, jotta liikenne sujuu mahdollisimman pienillä häiriöillä. Kaistoja kuitenkin kavennetaan ja nopeusrajoituksia asetetaan. Hiljaisen liikenteen aikaan moottoritien toinen kaista suljettaneen ajoittain, Heikki Koski arvioi.

– Liikennejärjestelyjä tehdään paljon ja niitä myös muutetaan työn etenemisen mukaan. Tiedotamme niistä myöhemmin, hän sanoo.

Hankkeen kustannusarvio on 2,5 miljoonaa, ja kustannuksista vastaa pääosin ELY. Lempäälä osallistuu hankkeeseen 170 000 eurolla.

Sääksjärven eritasoliittymäremontin tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja liittymien toimivuutta sekä edistää joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?