Uusia ideoita Hakkarin kartanoon

Lempäälän kunta hakee Hakkarin kartanoon toimijaa, joka palvelisi kuntalaisia, yhdistyksiä ja vierailijoita ympäri vuoden. Kuva: Katariina Onnela.

Lempäälän kunta hakee avoimella kilpailutuksella vetäjää Hakkarin kartanon kahvila- ja ravintolapalveluille. Kunta on linjannut tavoitteekseen tehdä kartanosta kaikille kuntalaisille yhteinen kohtaamispaikka.
Villa Hakkarin nykyinen yrittäjä keittiömestari Arto Rastas jatkaa toimintaa vielä kesäkauden loppuun asti.
Rastas on vetänyt Hakkarin kartanoa vuodesta 2010, jolloin edellinen yrittäjä, keittiömestari Gero Hottinger luopui sukupolvenvaihdoksella yrittäjyydestä tyttärensä Katja Nissisen ja vävypoikansa Arto Rastaan hyväksi.
Hottinger teki aikanaan paljon työtä alueen kehittämiseksi. Puistoa laajennettiin ja alueella järjestettiin myös saksalaistyyppinen joulutori.
Hän myös kehitti kartanoa nimenomaan korkealaatuisena ruokapaikkana. Hottinger puhui ensimmäisten joukossa läheltä tulevien raaka-aineiden ja kausituotteiden puolesta.

Viime vuosina kartano ei ole tavoittanut riittävää yleisöä ja se onkin ollut rajoitetusti auki vain kesäaikaan. Lisäksi kartanossa on järjestetty kursseja ja yksityistilaisuuksia.
Nyt kunta etsii toimijaa, joka palvelisi kuntalaisia, yhdistyksiä ja vierailijoita ympäri vuoden.
Vaikka tottumusten muuttaminen ei ole helppoa, kartanon lähialueelle on rakentamisen myötä tullut paljon uusia asukkaita, joten potentiaalisia asiakkaita löytyy heti viereisiltä tonteilta.
Kuka tuleva toimija sitten onkin, hän tarvitsee uuden konseptin ja lähiasiakkaita, jotta toiminta voisi olla ympärivuotista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?