Judokat mitalirohmuina Jyväskylässä

Kerttu Kemppaisen sidonta pitää.

Lempäälän Syokonkan Judo oli toiseksi paras seura Jyväskylässä 2. helmikuuta pidetyssä judon Väli-Suomen Junnu-Cupissa. Kuusi Syokokanin ottelijaa saalisti yhteensä neljä kultaa ja kaksi hopeaa.

Sebastian Hanweg (P11-31,9 kg) kipusi korkeimmalle korokkeelle kolmella komealla viiden sekunnin heitto-ippon-voitolla ja finaalin tiukalla tuomariäänestysvoitolla. Luke Mikkonen (PA11-33,9 kg) oli suvereeni sarjassaan, sillä hän voitti kaikki neljä otteluansa monipuolisin tekniikoin ja hienoin mattoon jatkoin ipponeilla. Kerttu Kemppainen (TA13-44,9 kg) voitti niin ikää kultaa kolmella komealla ippon-voitollaan. Lauri Luoto (PA15-76 kg) voitti molemmat ottelunsa ipponilla ja pokkasi niin ikään kultaa.

Joukkueen nuorin edustaja, Katri Hakamo (TA9-28,5 kg), otteli reippaasti voittaen kolmesta ottelustaan kaksi waza-arilla. Näin Katrille tuli kotiin viemisiksi hopeaa. Katrin isä, Markus Hakamo (MA+80 kg), otteli sisukkaasti, mutta joutui toteamaan kymmenen kiloa painavamman vastustajansa paremmakseen. Hyvästä kamppailusta Markukselle ojennettiin hopeinen mitali.

Samana päivänä oteltiin myös kokeneemmille ottelijoille tarkoitettu Jyväskylä-Shiai. Siihen Syokonkan marssitti viisi ottelijaa. Parhaasta tuloksesta vastasi Toni Kuosa (P13-42 kg), joka osoitti sisunsa ja voitti kultaa kolmella tiukalla otteluvoitolla. Paavo Alakoski (P15-34 kg) voitti hopeaa yhdellä ippon-voitollaan. Felix Vainiola (P13-46 kg) puolestaan nappasi pronssia yhdellä ippon-voitollaan. Markus Mero (P15-55) sijoittui neljänneksi yhdellä ippon-voitollaan. Hulda Kulhia (T15-51 kg) otteli sisukkaasti, mutta joutui toteamaan painoluokkansa huippuottelijat tällä kertaa paremmikseen.

 

Teksti: Veli-Matti Karinkanta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.