Kova myräkkä vaikeutti hiihtokisoja Hakkarissa

16-sarjan kakkonen, LeKin Atte Urvanta oli maalissa tyytyväinen hiihtoonsa. Kuva: Antero Korhonen

Sunnuntaina 3. helmikuuta vietettiin Hakkarin hiihtokisoissa todellista talviurheilun juhlaa alle 16-vuotiaiden Krista Cupin ja kansallisten Ideasport-hiihtojen merkeissä. Hiihtäjien, kannustajien ja LeKi:n järjestäjien mielestä vähempikin juhlavuus olisi riittänyt. Sankka lumisade ja kova tuuli pisti kaikki koneistot koville.

– Viikko sitten piti nämä kilpailut kovan pakkasen takia siirtää ja nyt on sitten tämmöinen myräkkä, tuumittiin Hakkarissa isolla joukolla.

Vähiten tuumivat kilpailijat itse keskittyen omaan hiihtoonsa.

Onneksi perinteisen ladut olivat hämeenlinnalaisten teknisten valvojienkin mielestä hyväkuntoisia, joskin pehmeitä. 185 hiihtäjän kieppuminen melko pienellä alueella esti lumen kerääntymisen ladulle. Isoja pitovaikeuksia ei ollut, mutta uusi lumi vei luistoa.

Ladulla oli parikymmentä järjestävän LeKi:n omaa hiihtäjää. Juniorisarjoissa oli muutama tosihyvä sijoitus ajatellen talven tuleviakin kisoja. M16-sarjan vitosella Atte Urvanta hiihti komeasti toiseksi. Samuli Jalonen oli 7. ja Juho Koskinen 8. Poikia oli täysi tusina.

14-vuotiaiden tyttöjen sarjaan osallistui 21 hiihtäjää. LeKi:n Ella Noora Haapalehto hiihti hienosti toiseksi ja talven edetessä tasoaan nostanut Oona Kaikkonen neloseksi. Neljän kärki oli tasainen. Nuorempien sarjassa oman seuran hiihtäjät ottivat useita palkintosijoja.

Imatran SM-kilpailut näkyivät vanhempien sarjojen vähäisenä osallistumisena. Omista Sanni Alatalo ehti Imatralta Hakkariin ja voitti ylivoimaisesti naisten vitosen. Lauantain ja perjantain erinomaiset hiihdot eivät kuulemma painaneet yhtään kintereissä.

M40:n Esa Seppä voitti perushiihdolla sarjansa kympin Hakkarissa. Hän ei, kuten ei myöskään M20:n Eetu Tolvanen, ollut Imatralla. Flunssainen Eetu oli vielä lauantai-iltana ”arponut” lähtemistään kilpailuun. Kolmas sija ja ero kärkeen ei vastannut talven tasoa.

 

Teksti: Antero Korhonen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.