LeKin naiset hiihtivät kuudenneksi SM-viestissä Imatralla

LeKin kuudenneksi sijoittunut SM-viestijoukkue odottelemassa palkintojen jakoa. Naiset hiihtojärjestyksessä: Leena Nurmi (oik.), Sanni Alatalo ja Oona Kettunen. Kuva: Esa Virtanen

LeKin viesti lähti liikkeelle tahmeasti SM-viesteissä Imatralla, kun aloittajana hiihtänyt Leena Nurmi toi viestin vaihtoon omiin kykyihinsä nähden vaatimattomalla sijalla 16. Kärkeen eroa tuli 50 sekuntia, mutta 11 joukkuetta oli lähietäisyydellä.

Sanni Alatalo napsi toisella osuudella sijoituksia paremmaksi koko ajan ja viimeisessä nousussa hän pani vielä vilkun päälle ja nosti joukkueen jo kuudenneksi. Lähietäisyydellä oli vielä Ikaalisten Urheilijoiden joukkue.

Oona Kettusen kanssa oli sovittu, että hän tekee mahdollisimman paljon oman hiihtonsa ilman kovia ryntäilyjä kesken matkaa. Kettunen pitikin tasaisella hiihdolla haastajiin koko ajan pienen etumatkan, vaikkakin ero pikkuhiljaa kuroutui pienemmäksi. Viimeisessä nousussa Kettunen otti palkintosija kiikarissaan haastajilta viimeisetkin toivon rippeet pois ja repi väkisin heihin muutaman kymmenen metrin turvallisen etumatkan stadionille tultaessa.

Ennen maaliviivaa hänellä oli aikaa pieneen tuuletukseen ja käden heilautukseen yleisölle taisteluvoiton merkiksi. Viestin voitti Kainuun Hiihtoseura, hopealle ylsi Hämeenlinnan Hiihtoseura ja pronssille Vuokatti Ski Team Kainuu.

 

Leena Nurmi kertoi, että nyt ei vain jostain syystä hiihto kulje. Suksissa ei ollut vikaa eikä selkeää sairauttakaan ollut päällä. Ehkä kuitenkin vajaan parin viikon takainen flunssa tuntui vielä kropassa salakavalasti.

– Täytyy sprintin kisan jälkeen katsoa, miten suorituskykyä pystyisi nostamaan lopputalven kisoja ajatellen, kertoi selvästi omaan suoritukseensa pettynyt Nurmi.

Sanni Alatalo oli syystäkin tyytyväinen hiihtoonsa, ja kakkososuuden viidenneksi paras aika oli kovan luokan suoritus. Hyvää tulossa olevaa viestisuoritusta ennusti jo sekin, että edellisen päivän perinteisellä kympillä Alatalo nappasi tähän asti parhaan sijoituksensa aikuisten SM-hiihdoissa.

  1. sija oli hyvä Krista Pärmäkosken ylivoimaisesti voittamassa kilpailussa. Kerttu Niskanen hävisi Pärmäkoskelle 53 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui ensimmäisen aikuisten SM-mitalinsa saavuttanut Anita Korva, joka jäi voittajasta vähän yli minuutin. Alatalo jäi pronssisijasta 1.17, mikä on parissa kolmessa vuodessa kirittävissä umpeen, jos kuntokäyrä kehittyy ylöspäin tasaisesti.

Oona Kettunen oli erittäin tyytyväinen hiihtoonsa, vaikka luisteluhiihto ei olekaan hänelle vielä aivan loksahtanut paikalleen. Ankkuriosuuden 13. paras aika kertoo, ettei siinäkään mitään erityistä heikkoutta ole. Tärkeää oli kuitenkin, että hän pystyi tiukassa paikassa pitämään hermonsa ja tekniikkansa koossa niin, että takaa-ajajat eivät häntä saavuttaneet. Kettunen paljasti, että stadionalueella maitohapot jylläsivät niin paljon jaloissa, että hän oli lähellä seota omiin suksiinsa. Kettunen hiihti perinteisen kympin ihan kelvollisesti sijalle 33. LeKin Eeva Nurmi oli 74. yli sadan maaliin hiihtäneen naisen joukossa.

 

Sunnuntain sprinttikään Leena Nurmelta sujunut, vaikka hän pääsikin karsinnan sijoituksellaan 25. erävaiheeseen. Se ei edellisen vuoden sprintin SM-voittajaa hymyilyttänyt. Jo alkuerissä nousi seinä pystyyn, eikä hän päässyt välieriin tavoittelemaan loppukilpailupaikkaa.

Isosisko Eeva Nurmi hiihti myös sprintin, mutta ei selvinnyt karsinnasta jatkoon. SM-hiihdoissa jokainen osallistuja tuo seuralleen pisteitä Hiihtoliiton seuraluokitteluun.

Imatran SM-hiihdoissa ei ollut mukana LeKin miesjoukkuetta, jota edelleen vaivaa erilaiset sairastelut.

Seuraavat seuralle tärkeät viestit hiihdetään ns. Hämeen viestipäivänä sunnuntaina 17. helmikuuta Kaupissa. Vanhamuotoisen Hämeen viestin sijasta Kaupissa hiihdetään naisissa ja miehissä Suomen cup -tyyppiset viestit, miehillä 3 x 6 km ja naisilla 3 x 4 km. Samalla hiihdetään ikäsarjoissa 8–16 aluemestaruusviestit niin ikään kolmehenkisin joukkuein. Viestien kokonaispisteiden perusteella julistetaan Hämeen paras viestiseura.

 

Esa Virtanen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.