Nuorisovaltuuston puheenjohtajan paikka ja muut luottamustoimet menevät uudelleen jakoon.

Lempäälän nuorisovaltuuston yleiskokous ensi viikolla

Matias Mäkiranta toivoo, että nuorisovaltuustoon saadaan uusia kasvoja edustamaan lempääläläisiä nuoria. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän nuorisovaltuuston kausi päättyy 11. helmikuuta Ideaparkissa järjestettävään yleiskokoukseen. Yleiskokouksessa voi ilmoittautua ensi kauden nuorisovaltuuston jäseneksi, minkä lisäksi kokouksessa suunnitellaan nuorisovaltuuston ensi vuoden toimintaa. Yleiskokouksessa äänioikeutettuja ovat kaikki lempääläläiset 13-20-vuotiaat nuoret.

– Nuorisovaltuustossa toimiminen antaa uusia kokemuksia ja ystäviä, opettaa paljon sekä antaa mahdollisuuden edustaa kunnan nuoria päätöksenteossa, kertoo nuorisovaltuuston nykyinen puheenjohtaja, 17-vuotias Matias Mäkiranta.

Nuorisovaltuusto kokoontuu yleensä kerran kuukaudessa, minkä lisäksi nuorisovaltuustolla on oma edustajansa läsnä- ja puheoikeudella kaikissa kunnan lautakunnissa sekä kunnanvaltuustossa. Nuorisovaltuuston jäseneksi voi yleiskokouksessa ilmoittautua kuka tahansa lempääläläinen 13-20-vuotias nuori. Nuorisovaltuusto saa myös kunnalta käyttöönsä budjetin, jonka avulla se ylläpitää toimintaansa, järjestää tapahtumia ja osallistuu Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton toimintaan.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on kaikkien Suomen nuorisovaltuustojen yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö, johon kuuluu muutama tuhat nuorisovaltuutettua. Lempäälän nuorisovaltuustosta on usein osallistuttu Liiton tapahtumiin ja viikonlopun yli kestäviin koulutuksiin ympäri Suomea.

Yleiskokouksen jälkeen kunnanhallitus nimittää myöhemmin nuorisovaltuuston virallisesti. Tämän jälkeen nuorisovaltuusto järjestäytyy ja valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, sihteerin ja lautakuntaedustajat.

Nykyinen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Mäkiranta on vuoden alussa aloittanut Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton 1. varapuheenjohtajana, eikä aio enää ensi kaudella toimia nuorisovaltuuston puheenjohtajana:

– Jatkan itse ensi vuonna rivijäsenenä ja toivon, että nuorisovaltuustoon saadaan läjä uusia kasvoja edustamaan lempääläläisiä nuoria, Mäkiranta kertoo.

Yleiskokoukseen voi ilmoittautua Lempäälän nuorisovaltuuston Facebook-sivuilla, nuorisotaloilla tai linkistä bit.ly/lempäälännuva2019.

Lisätietoja antaa nuorisovaltuuston puheenjohtaja Matias Mäkiranta, matias.makiranta@nuva.fi, 045 263 6712

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?