”Pelin ratkaisija oli tänään LeKin maalin suulla”

Kuva: Antti Raunio
Huikka huuleen ja takaisin torjuntahommiin. LeKin ja Tapparan maalivahti Miroslav Svoboda alkaa lunastaa häneen asetettuja korkeita toiveita. KooVee-ottelussa Hakkarissa mies oli maaginen ja torjui puolentusinaa KooVeen avopaikkaa.

KooVee–LeKi 4–6, LeKi–KooVee 6–1

Pelien henget: Tampereella pelatussa paikallistaistelussa KooVee kiusasi ja taisteli laittaen LeKin varsin ahtaalle. Pelin puolivälissä KooVee johti vielä lukemin 3–1, mutta sinnikkään LeKin kiri päätöserässä oli sarjajumbolle liikaa.

Lempäälässä puolestaan KooVee loi jopa enemmän tekopaikkoja kuin LeKi. Puolentusinaa läpiajoa, kuteja paraatipaikoilta, mutta pelin ykköstähti oli LeKin tshekkimolari Miroslav Svoboda, joka pelasi parhaan pelinsä sen jälkeen, kun Tappara hänet tammikuun puolivälissä hankki. Hakkarissa Svoboda oli peräti 33 kertaa kiekon tiellä, kun taas virkaveli Tomi Risteli sai torjuttavakseen 27 laukausta. Kuudella viikolta kerätyllä lisäpisteellä LeKi nousi tasapisteisiin kärkisakki Hermeksen kanssa, mutta LeKillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Kuuselan kommentit: – Ottelun lopputulos Hakkarissa mairitteli meitä. Pelin ratkaisija oli tänään meidän maalin suulla eli Svoboda oli todellakin mies paikallaan. Lassi Vanhatalo on myös ollut näissä paikallispeleissä erinomaisen tehokas pakkaus. Tästä on hyvä jatkaa pelitauolle, tiivisti LeKi-valmentaja Miikka Kuusela Hakkarin pelin sanoiksi.

Pisteet 17–1: LeKi ja KooVee kohtasivat kuusi kertaa Mestiksen runkosarjassa. LeKi voitti jokaisen ottelun ja menetti tamperelaiselle paikallisvastustajalleen vain yhden pisteen. Kun ynnätään ennen sesonkia pelatut kaksi LeKin voittoihin päättynyttä harjoituspeliä, on saldo kerrassaan mykistävä. Jonkinmoinen LeKi-örkki on kaivautunut kooveelaisten päänupin sisään.

– Täytyy muistaa tuloksia arvioitaessa, että LeKi on erinomaisen laadukas joukkue. Meillä on osa pelaajista aika kokemattomia, ja pelin sisällä olevat ala- ja ylämäet ovat kohdallamme jyrkkiä. Kun LeKi saa maalin, tekee se aina jonkinlaisen loven itsetuntoomme, joten kyllä tätä häviöputkeamme voi henkisilläkin seikoilla ainakin osittain selittää, pohti tamperelaisten kokenut valmentaja Juha Pajuoja.

KooVeen ja Pajuojan haastava urakka on nostaa joukkue pois karsijan paikalta. Eroa turvaan on viisi pistettä, jos toki välissä on vielä IPK toiseksi viimeisenä. Pelejä on jäljellä vielä 11 kappaletta, joten pisteitä on huikeasti jaossa. Raaka totuus on, että KooVeessa pelaa vakikokoonpanossa ainakin puolenkymmentä sen tasoista pelaajaa, joiden paikka olisi aivan joku muu sarja kuin Mestis.

Vanhatalon kahdet kasvot: Tapparan junioritiimistä aika ajoin LeKiin lainattu liki kaksimetrinen Lassi Vanhatalo on ollut paikallispelien väriläiskä. Hakkarin kamppailussa kaksi erää Vanhatalo pelasi täydellisesti niin sanotusti vihkoon ottaen kolme kuritonta jäähyä. Päätöserässä tuli esiin pelaajan toinen puoli. Hän teki kaksi jäätävää ylivoimamaalia ja antoi yhden maalisyötön. Vieraspelissä Tampereellakin Vanhatalo rykäisi maalin. Kymmenen kiloa lihasta varteen lisää ja uusi tähti maan jääkiekkotaivaalla on syntynyt.

Seuraavaksi tauko ja siirtorajakin lähenee: Mestiksessä vietetään puolentoista viikon pelitauko. LeKi palaa tositoimiin keskiviikkona 13. helmikuuta Joensuussa. Perjantaina 15. helmikuuta on seurasiirtojen takaraja. LeKin kohdalla liikkumisia tuskin massiivisesti tapahtuu. Juniori-ikäiset pelaajat saavat liikkua seurojen kesken vielä kyseisen päivänkin jälkeen, samoin maalivahdit.

Hakkarin ottelussa yleisöä ilmoitettiin olevan paikalla mukavat 677 silmäparia eli yleisömäärien käyrä on Lempäälässä ilahduttavasti jyrkässä nousussa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.