TuTon varmuus liikaa LeKi-lentikselle

Kuva: Antti Raunio
Otteluisäntä Heikki Hakala on kaapannut kainaloonsa LeKi–TuTo-ottelun parhaat pelaajat eli turkulaisten Jani Puputin ja LeKin Petteri Fribergin (oikealla).

Lentopallon ykkössarjan kärkipään otatuksessa kokenut Turun Toverit kävi nappaamssa Hakkarista täydet kolme sarjapistettä tuloksella 1–3 (23–25, 23–25, 25–21, 19–25). TuTo nousi sarjataulukossa LeKin ohi ja on vahvasti kiinni runkosarjan kolmossijassa.

– Pelin ratkaisu oli se, että me teimme hurjasti enemmän omia virheitä kuin vastustaja. Esimerkiksi kahdessa ensimmäisessä erässä teimme 23 virhettä ja hävisimme molemmat erät vain tosi niukasti, luki ottelutilastoja Jani Huurne LeKin valmennuksesta.

Pelin yksi kulminaatiohetki koettiin avauserässä, kun erää kaiken aikaa johtanut TuTo hyytyi loppuhetkillä Kisan tullessa rinnalle ja pisteellä ohikin yli 200-päisen kotiyleisön hyvässä kannustuksessa. Tilanteessa 21–20 Kisalle TuTo joutui toimittamaan helpon pallon lempääläisten kenttäpuoliskolle, mutta todella harvinainen ja todella epäonninen lempääläisten verkkovirhe käänsi pisteen TuTolle. Erän lopussa tuli muutama muukin lipsu LeKi-pelaajille, joten jo tuloillaan ollut erävoitto jäi LeKille haaveeksi.

Voitetun kolmannen erän jälkeen neljännen erän alku oli täydellinen katastrofi. Pikapikaa taululla olivat pisteet 15–4 TuTolle ja kamppailu voitosta oli ohi.

– Nyt täytyy löytyä henkistä kovuutta, kun kauden ratkaisuhetket lähestyvät. Otteemme ailahtelevat liikaa ja välillä tulee kummia henkisiä ulospuhalluksia, kuten nyt neloserän alussa, alleviivasi Huurne.

Kisalta puuttui kuumeinen yleispelaaja Kasper Pennanen, mutta korvaajat eli Petteri Friberg ja Tomi Perkiö onnistuivat varsin kelvollisesti. Etenkin Friberg teki verkolla ajoittain jopa loistavaa jälkeä. Keskipelaajat Teemu Koivunen ja Sten Kruuda olivat totuttuun tapaan vahvoja lenkkejä.

TuTon koko aloitusseitsikko omaa laajan kokemuksen Mestaruusliigasta. Kuubalaisjuurinen Jimmy Hernendes ja venäläisjuuriset veljekset Kirill ja Dmitri Borichev olivat kovia lenkkejä venäläisjuurisen valmentajan Ruslan Zhbankovin joukkueessa. Kokenut TuTo on varteenotettava ehdokas koko sarjan voittajaksi.

Lempäläisillä runkosarjaa on jäljellä viisi peliä, joista seuraava käydään Jyväskylässä. Kolmen ottelun mittainen tappioputki on Keski-Suomessa hyvä laittaa poikki.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.