Hoivapalveluista rahastetaan – uusi 40 euron hygieniamaksu kaiken huippu

Lempäälän kunnassa mennään jo liiaksi rahastamiseen hoivapalveluissa, viimeisin 40 euron hygieniamaksu on jo kaiken huippu. Omaisemme asuu tehostetussa asumisyksikössä Lempäälässä, ja heinäkuussa hoivanosuus nousi 115 euroa/kk eli noin 30 prosenttia kerralla, ja nyt vuoden 2019 alusta tuli 40 euron hygieniamaksu. Eikö kunta enää mitään muuta rahastuskeinoa vanhuksille keksinyt?

Tähän saakka olemme vieneet omaisellemme hygieniatarvikkeet itse, kun ne ovat hoitopaikasta loppuneet, ja tällä yhden kuukauden maksulla ne ostaa moneksi kuukaudeksi. Nyt kunta rahastaa hygieniatarvikkeista 480 euroa/vuosi, ja se on todella törkeää.

Näissä maksuissa on varmaan huomioitu myös, että suihkupäivä on kerran viikossa? Pesuapuahan ei voi tähän maksuun sisällyttää, koska hoivan osuus laskutetaan erikseen.

Alla on hinnat jopa vielä laadukkaista tuotteista normaalisti ostettaessa. Vaikka pesukintaita ja voidetta kuluisi 2 pkt/plo vuodessa, niin siinä on tasan yhden kuukauden maksu, ja kuntahan saa varmasti laitostuotteet vielä halvemmalla, enkä todellakaan usko, että wc-/talouspaperit ym. noin laadukkaita tulevat jatkossa olemaan.

Lempäälän kunnan touhu vanhusten kohdalla on mennyt täysin rahastukseksi. Jos omaiset haluavat itse ostaa hygieniatarvikkeet, niin se ei enää täällä onnistu, vaan rahat viedään vanhuksilta keinolla millä hyvänsä.

Tena-pesukinnas 200 kpl 12,60 euroa.
Tena-pesuvoide 1000 ml 8,10 euroa.
Wc-paperi 16 rll Lotus Soft Embo 6,20 euroa.
Talouspaperi Lotus Emilia 8 rll 5,20 euroa.
Tena-ruokalaput 150 kpl 14,50 euroa.
Serla-nenäliina 150 kpl 1,79 euroa.
Sini-roskapussit 40 kpl 4,50 euroa.

Hygieniamaksu ei siis sisällä kuin edellä mainitut. Se ei sisällä shampoota, hoitoainetta eikä suuhygieniatuotteita.

Siis näihin pitäisi Lempäälän hyvinvointilautakunnan päättäjien mielestä vuodessa kulua 480 euroa/henkilö. Ei taida olla oma omaisenne hoidossa kyseisissä hoitolaitoksissa.

Hygieniamaksu tuli voimaan vuoden 2019 alusta ja info siitä oli omaisille 30. tammikuuta. Yleensä asioista infotaan etukäteen, mutta ei Lempäälässä.

 

Saahan ne palvelut ympäristökunnistakin

Kommentit (3)

    • Uhri Urjalasta

      Akaan kaupunki ja Urjalan kunta on laiminlyönteineen vuosia vainonnut ja ”teurastanut” työntekijöitään ja peheitä , josta on vahva näyttö ja useita asiantuntijalausuntoja .
      Työntekijöitä on mm. työpaikkakiusattu ja työsyrjitty sairauslomalle ja irtisanottu sairauslomaan vedoten , jättäen uhrit perheineen heitteille .

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?