Alueelle kaavaillaan myös kerrostaloja

Ehtookodon kylkeen uusi yksikkö muistisairaille ja vaikeavammaisille – Ehtoonhelmen rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä

Havainnekuva Ehtookodon kaavamuutosalueesta. Kuvassa oranssilla ovat vanhat rakennukset, keltaisella vanha pappila ja valkoisella asemakaavaehdotuksen
mahdollistamat uudet kerrostalot ja Ehtoohelmen laajennus Katepalintien varressa. Kuva: Lempäälän kunta

Lempäälän Ehtookodon alueelle suunnitellaan uutta asumista. Käynnissä oleva asemakaavan muutos mahdollistaa uudisrakentamisen Katepalintien ja Hollonrannan varteen.

Alueelle kaavaillaan rakennettavaksi kahta kerrostaloa ja kylätalo Ehtoonhelmeä, jotka toisivat alueelle noin 125 uutta asukasta.

Alueen kaavoittamisessa on joudutettu etenkin Ehtoonhelmen rakentamista. Ehtookodon kylkeen rakennettavaan Ehtoonhelmeen on suunniteltu asunnot noin 40 muistisairaalle sekä kuudelle vaikeavammaiselle asukkaalle.

Valtaosa Ehtoonhelmen käyttäjistä olisi vaikeasti muistisairaita, jotka eivät enää kykene asumaan kotona tehostetunkaan kotihoidon tuella, eivätkä myöskään pärjää Ehtookodon alueen rivitalojen palveluasunnoissa.

– Kylätalo Ehtoonhelmi tulee olemaan kiinteä osa Ehtookodon toimintaa, kertoo Lempäälän Ehtookoto ry:n johtaja Jaana Holm-Tikkinen.

Noin 7,3 miljoonaa euroa maksavan Ehtoonhelmen rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä, ja valmistuminen kestäisi noin vuoden verran.

Rakennustyöt alkaisivat Holm-Tikkisen mukaan Ehtookodon kotihoidon toimistotilan ja miesten puutyöpajan purkamisella.

– Muita tiloja ei purettaisi, vain nämä lähimpänä parkkipaikkaa olevat tilat, hän selvittää.

– Nykyisen salin tilalle suunniteltiin pienempää tilaa, mutta meiltä erityisesti toivottiin, että Lempäälään jäisi yksi isompi tila erilaisten tilaisuuksien ja juhlien järjestämiseen, ja Ehtookodon tukisäätiön hallitus päätti säilyttää juhlasalin.

Ehtookodon tukisäätiö omistaa kaikki Ehtookodon kiinteistöt, kuten uuden kylätalo Ehtoonhelmenkin.

Asemakaavaehdotus on kunnanhallituksen asettamana nähtävillä.

 

Ehtookodon nimi muuttuu

Ehtookodon nimi muuttuu pian Lempäälän Kotokampukseksi. Lempäälän Ehtookoto ry:n johtaja Jaana Holm-Tikkisen mukaan uusi nimi vastaa paremmin yhteisön nykytoimintaa.

– Ehtookodon toiminta on laajentunut vuosien mittaan erityisesti hyvinvointi- ja mielenterveyspalvelujen osalta, ja Ehtookodossa on asukkaina myös nuoria, jolloin nimi Ehtookoto ei ole enää paras mahdollinen nimi kuvaamaan kaikkea sitä toimintaa, jota Ehtookodossa nykypäivänä on, Holm-Tikkinen perustelee nimenmuutosta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.