Pehmoinen humma on pumpulia päältä ja sisältä.

Pallo tykkää kaikista, ja kaikki tykkäävät Pallosta

Pallosta löytyy myös leikkisä super-Pallo-vaihde. Kuva: Tua Onnela

Hevosia on joskus tapana kuvailla adjektiiveilla ”kiltti” tai ”tuhma”. Se on tietenkin tyhmää, sillä yksikään hevonen ei ole tahallaan tuhma. Usein ”tuhmat” hevoset ovat vain pelokkaita tai kovin epätietoisia siitä, mitä niiltä halutaan.

17-vuotias eestinhevonen Pallo on kutenkin sellainen tyyppi, että sanaa kiltti ei voi sen kohdalla välttää. Pallon sydän on puhdasta kultaa. Se suhtautuu lempeän ystävällisesti kaikkiin, joita se kohtaa, olivat nämä sitten ihmisiä tai hevosia.

Luminen turpa ja ystävälliset nappisilmät sulattavat kenen tahansa sydämen. Kuva: Tua Onnela

Pallo välttää riitoja viimeiseen asti ja yrittää aina parhaansa. Sen kiltteys vaatii ihmiseltäkin erityistä vastuuntuntoa ja tarkkuutta – ettei vain tulisi käytettyä toisen hyväntahtoisuutta väärin.

– Pallo tekee töitä kipeänäkin, ellei ihminen huomaa, että jotain on vinossa, kertoo omistaja Maritta Saarimäki.

Ratsun hommissa Pallo on rauhallinen ja rohkea, mutta tarvittaessa siitä löytyy vauhtiakin.

Pallolla on myös leikkisä puolensa. Kesän kohokohtiin kuului, kun Pallo keksi konstin livahtaa ihmisen ohi karsinasta ulos ja pääsi vapaana tallin pihaan kirmailemaan. Kun kirmailut oli kirmailtu, se tuli leppoisasti ihmisten kanssa takaisin sisälle.

Pallon oikea nimi ei ole Pallo, mutta lempinimi kuvaa sitä osuvasti. Taannoinen sairasloma kerrytti Pallolle ylimääräistä massaa, ja vaikka laihdutus on meneillään, sen olemus on varsin pyöreä. Pörröisessä talvikarvassaan Pallo näyttää pehmoiselta pumpulipallolta, jota ei voi olla halaamatta.

 

Ehdotuksia paikallisiksi eläimiksi voi lähettää osoitteeseen tua.onnela@gmail.com.

 

Teksti: Tua Onnela

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.