LeKi-lentis katkaisi tappioputkensa Jyväskylässä

Kuva: Antti Raunio
LeKin teräsmiestrio JyLen kaadossa oli Tuomas Siirilä (vasemmalla), Teemu Koivunen ja Jyri Niemi.

Lempäälän Kisan mieslentopalloilijat kärsivät kolme perättäistä tappiota tammi-helmikuun taitteessa sarjan kärkipään joukkueita vastaan. Häviöputki katkesi kuitenkin lauantaina 9. helmikuuta Jyväskylässä, kun LeKi kukisti alun takelteluiden jälkeen Jyväs-Lentiksen erin 3–1 (27–25, 24–26, 25–16, 25–19).

– Oli vaikea alku meiltä tänään. Tauolla pidettiin hyvät puheet: pitää alkaa todella ryynäämään ja pelaamaan loppuun asti. Sen teimme, ja se toimi, kertoi parhaana palkittu Kisa-libero Jyri Niemi.

Kaksi erää oli lempääläisiltä virheiden sävyttämiä. Esimerkiksi toisessa erässä LeKin syöttäjistä kolme epäonnistui aivan erän loppuhetkillä. Myös iskupeliin hiipi arkuus ja löysyys erien loppupalloissa.

– Olisiko lievää jäpittämistä hiipinyt joukkueeseen. Täysillä totta kai pitää mennä, mutta iloisella ilmeellä ja rennolla meiningillä, Niemi jatkoi mietintöään.

Kolmas ja neljäs erä olivat jo vapautunutta lempääläispelaamista, eikä sarjan tyvipäähän jämähtäneellä JyLellä ollut saumaa taistella pisteistä. Tuomas Siirilä kolhi pelin tiimellyksessä nivustaan, mutta pelasi sisulla loppuun asti kooten uljaan pistesaldon 21. Kasper Pennanen oli 17 pinnallaan myös tehokas ja keskimiehet Teemu Kouivunen ja Sten Kruuda olivat jälkimmäisissä erissä aivan pitelemättömiä verkolla. Hakkuri Anssi Vesasenkin vire kohenee kevään tärkeimpien hetkien lähestyessä, nyt passari Kasimir Luostarisen oivallisesta tarjoilusta syntyi 14 pistettä. Libero Niemi nosti aloitukset häikäisevällä 73 prosentin teholla.

– Nyt alkaa tärkein kuukausi, jolloin runkosarja huipentuu ja pleijarit tulevat sitten maaliskuun puolivälissä eteen. Saamme farmikumppani Akaan kanssa yhteisiä laatutreenejä aikaan ja haemme pelaamiseemme viimeisen napsun, suunnitteli Kisan pääluotsi Tapani Nyström.

Sarjataulukossa LeKi on nyt neljäntenä eli kiinni pleijareiden avauskierroksen kotiedussa. Seuraava kamppailu käydään hankalassa paikassa eli Kotkassa Karhulan Veikkoja vastaan.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.