LeKin painonnostajille menestystä peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa

Hakkarin painonnostosalilta oli laaja edustus Kalajoella nostetuissa painonnoston peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa. Tyttöjen sarjan 36 kiloa Vesilahtea edustanut LeKin Iiris Savolainen tempasi 25 kiloa ja työnsi ennätyksen tuntumaan 32 kiloa. Yhteistuloksella 57 kiloa Savolainen kruunattiin sarjan mestariksi.

Sarjassa 55 kiloa Lempäälän Ida Harmaala voimaili yhteistuloksella 53 kiloa (22+31) itsensä sarjan kahdeksanneksi. Samalle sijalle sijoittui 59 kilon painoluokassa myös Lempäälää edustanut Teea Jaskari. Jaskarin uudet ennätystulokset kirjataan nykyään lukemiin 31+40 kiloa.

 

Sarjassa 81 kiloa Lempäälän Artturi Häkli pani ennätyslistansa uusiksi tempaamalla 66 kiloa ja työntämällä 80 kiloa. Yhteistulos 146 kiloa oikeutti pronssikorokkeelle.

Raskaassa sarjassa eli poikien painoluokassa +81 kiloa joukkueen ankkurina nosti Vesilahden Iiro Savolainen. ja kilpailu-urakka saatiin lopettaa ennätyskarkeloihin. Tempauksen 57 kiloa ja työnnön 78 kiloa sijoitti Savolaisen sarjansa kolmanneksi.

 

Ensi vuonna peruskoululaisten SM-kilpailut järjestetään Lempäälässä, ja LeKin talkooporukka odottaa paikalle yhteensä jopa toistasataa nuorta painonnostajaa. Hakkarin alasalin painonnostajahautomosta voidaan odottaa jopa yli kymmentä painonnostajan alkua kamppailemaan mestaruustitteleistä.

 

Frank Teräskari

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.