”Pate” otettiin ilolla vastaan

”Pate” ottaa rauhallisesti, vaikka isommilla sisaruksilla olisi kovaäänisempikin leikki meneillään. – Hän tottui elämän ääniin jo raskausaikana, arvelee äiti Essi Mäkelä. Kuva: Katariina Rannaste

Vesilahden vuoden ensimmäinen vauva, tyttö lempinimeltään Pate, oli odotettu vahvistus perheeseensä. Etenkin isosiskonsa, 7-vuotiaan Nean mielestä.

– Vihdoinkin sain jonkun, jonka kanssa leikkiä kunnolla, Nea huokaa.

– Useimmat tytöt osaavat leikkiä ja pojat taas eivät. Minulle jäi traumat tuosta ensimmäisestä, Nea puuskahtaa puolileikillisesti pikkuveljensä Oton, 5 suuntaan.

”Pate” syntyi sunnuntaina 20. tammikuuta Essi Mäkelän ja Juha-Pekka Toivaisen perheeseen Vesilahden Kirkonkylään. Painoa tytöllä oli syntyessään 3990 grammaa ja pituutta 51 senttiä.

Syntymä oli niin nopea toimitus, ettei äiti ollut sitä uskoa.

– Lauantai-iltana sikiökalvoon tuli reikiä, mutta puolilta öin olin vielä kotona, vaikka supistuksia tuli kahden minuutin välein. Äitini suostutteli lähtemään sairaalaan ja ehdimme olla sairaalassa vain 35 minuuttia, Essi kuvailee.

Perhe on tutustunut ensimmäiset viikot uuteen perheenjäseneen. Otto olisi vauvan innokas hoitaja, mutta äiti vielä hieman toppuuttelee häntä, kun hoidettava on niin pieni.

– Vauva syö, nukkuu ja katselee, Nea kuvailee pikkusiskon toimia.

Äiti vahvistaa, että ”Pate” on tyytyväinen vauva. Tyttö osoittaa toisinaan omaa tahtoaan, mutta maltillisemmin kuin sisaruksensa.

– Hän nukkuu hyvin. Vitsailin hiljattain neuvolassa, että olin kuullut urbaanilegendaa siitä, että vauvat nukkuvat, ja nyt minulla on siitä todiste.

– Hänellä ei ole niin paljon masuvaivojakaan kuin vanhemmila sisaruksilla aikoinaan, Essi Mäkelä kertoo.

Tyttö sai lempinimen ”Pate” sisaruksiltaan jo odotusaikana. Nimi saattaa olla lähtöisin Timo Parvelan Ella ja kaverit -lastenkirjoista, vaikka aivan varmoja lapset eivät asiasta enää olekaan. Virallista nimeään ”Pate” vielä odottaa.

– Lasten nimiä on arvottu viimeiseen asti. Hän on Pate vielä toistaiseksi, Essi Mäkelä toteaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.