Suojatiet Vanattarantielle ja Kiimakalliontielle

Lempäälässä toteutetaan Vanattarantielle esitetyt liikenteen rauhoittamistoimet kuluvan vuoden aikana. Lempäälän kunnan yhdyskuntalautakunta hyväksyi myös suojatien rakentamisen Vanattarantien numeroille 56, 58 ja 60 vievään liittymään tänä vuonna.

Vuonna 2018 yhteensä 16 allekirjoittanutta oli jättänyt kuntalaisaloitteen Vanattarantien ajoneuvoliikenteen ylinopeuksien ja turvallisuuden vaarantumisen vuoksi kolmen talon pihaliittymän ja Vaihdetien risteyksen kohdalla.

Alueella on 40 km/h nopeusrajoitus, mutta mittaustulosten perusteella havaittiin tarve rauhoittaa liikennettä. Vaihdetien risteyksen pohjoispuolelta, Vanattarantien varrella olevien kuusien luota raivataan vesakkoa ensi kevään näkyvyyden parantamiseksi.

Vaihdetien risteyksessä Vanattarantiellä on entuudestaan Moision puolella keskisaarekkeellinen suojatie, joka sijaitsee sujuvan bussipysäkille kulkemisen kannalta risteyksen väärällä puolella. Lautakunta esittääkin Vanattarantielle uuden, ajonopeuksia hidastavan keskisaarekkeellisen suojatien rakentamista Vaihdetien risteyksen ja bussipysäkin välille palvelemaan paremmin bussin käyttäjiä Vaihdetien suunnasta.

 

Myös Kiimakalliontien ja Hirvenkellontien risteykseen Kuljussa rakennetaan yhdyskuntalautakunnan päätöksen mukaisesti suojatie kulkuvan vuoden aikana.

Sen sijaan muita liikenteen rauhoittamistoimia tieosuudelle ei tehdä, sillä Kruunupääntiellä ja Kiimakalliontiellä olevaa 30 km/h nopeusrajoitusta noudatetaan.

Yhteensä 45 allekirjoittanutta oli viime kesäkuussa jättänyt kuntalaisaloitteen Kiimakallion alueen liikenteen rauhoittamiseksi ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.