Vuodesta 1992 vanhojen tansseja seurannut Maija Häärä muistuttaa nuoria hymyilemään. "Vaikka vaikeaahan se on, jos kovasti jännittää", hän sanoo.

Tanssivirheistä viis, kunhan muistaa hymyillä ja nauttia

Maija Häärä oli seuraamassa poikansa Aapon tanssia. Kuva: Katariina Rannaste

Kun abiturientit olivat torstaina juhlineet Virta-kampuksella penkinpainajaisia, oli perjantaina 15. helmikuuta vuorossa toisen vuoden lukiolaisten vanhojen tanssit.

Tanssit alkoivat aamupäivällä pääasiassa kampuksen muille opiskelijoille järjestetyllä näytöksellä. Näytös alkoi Masurkalla ja 10-kohtainen ohjelma päättyi nuorten omaan tanssiin, joka pohjasi lyhyisiin tanssi- ja musiikkipätkiin.

Yleisössä tansseja seuraamassa oli muun muassa Maija Häärä, joka on nähnyt lempääläisnuorten pyörähtelevän parketilla vuodesta 1992 asti. Tanssien seuraaminen kuuluu tavallaan hänen toimenkuvaansa englannin ja ranskan kielten opettajana, mutta tällä kertaa hän oli yleisössä myös äidin roolissa. Hänen poikansa Aapo Häärä oli yksi tanssijoista.

– Vanhojen tanssit ovat aina erityiset, mutta vielä erityisemmän niistä tekee, kun oma poika on tanssimassa, Maija Häärä sanoo.

– On hauska seurata, miten pukumuoti vuosien aikana muuttuu. Tyylit ja värit vaihtuvat, ja nyt naisilla on paljon pitsisiä yläosia ja tyllihelmoja, ja värit ovat pastellisia, hän arvioi.

Aapo Häärä oli päivän ensimmäisen tanssiosuuden päätyttyä helpottunut. Tansseja oli harjoiteltu ahkerasti. Valmistautuminen alkoi pari kuukautta sitten, harjoitustahdin vain kiihtyessä H-hetkeä kohti.

– Olen tyytyväinen tanssiin, askelissa ei tullut seottua, hän sanoo.

Hänen äidillään oli askelkuvioiden kanssa tuskaileville nuorille armollinen vinkki.

– Olen yrittänyt sanoa nuorille, että kunhan he muistavat tanssiessa hymyillä, ei yleisö huomaa mahdollisia askelvirheitä. Yleisö huomaa vain sen hymyn, Maija Häärä toteaa.

Aamupäivän näytöksen jälkeen koreat ja komeat nuoret hajaantuivat muun muassa Vesilahteen, päiväkoteihin ja vanhainkotiin esittäytymään. Iltapäivällä kello 16 nuorilla oli näytös Ideaparkissa ja päivän päätti iltanäytös Virta-kampuksella nuorten läheisille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.