Gleisnerille Suomen ennätys – Roiniselle SM-kultaa

Painonnoston yleisen sarjan Suomen mestaruuskisat käytiin Helsingissä, ja Lempäälään oli tuliaisina uusi Suomen ennätys ja useita mitaleita, jos toki pieni pettymyskin pääkaupunkiseudun reissuun tuli mukaan.

Emma Gleisner oli epäonninen tempauksessa, kun aloituspaino 83 kiloa nousi kevyesti suorille käsille, mutta liian kovalla vauhdilla eli painot pyörähtivät takaa yli. Näin tarjolla ollut SM-pronssi jäi saavuttamatta.

Työntönostossa sisulataus Gleisnerilla oli tapissaan, ja niin 96 kiloa kuin 99 kiloakin nousivat tyylillä suorille käsille. Viimeiseen koitokseen ladattiin tankoon uusi alle 23-vuotisten SE-lukema 102 kiloa.

– Laskimme, että onnistuneella sadankahden kilon nostolla Emmalla olisi sauma mitaleille työnnössä, mikä sitten toteutuikin muiden epäonnistuessa. Ennätysnosto oli mainio suoritus, ja SM-hopeaa tuli palkinnoksi, kiitteli Gleisnerin valmentaja Teemu Roininen suojattinsa toimintaa.

 

Roininen itse oli raskaan sarjan suursuosikki ja moninkertainen SM-voittaja. Tälläkin kertaa lempääläiskarhu oli rautaisessa vedossa tehden kuusi onnistunutta kisasuoritusta.

Tempauksessa kaikki nostot sujuivat kevyesti, parhaan ollessa 152 kiloa. Roinisen mukaan 195 kiloa työnnössä oli ok tulos.

– Työnnön aloitin sitten, kun muut olivat lopettaneet. Jatkossa odotan omien ennätysten kaatuvan, kunto vaikuttaa hyvältä, analysoi Georgian EM-nostoihin matkaava Roininen omaa SM-kisaansa.

Emma Gleisner jahtaa seuraavaksi alle 23-vuotisten EM-rajaa.

– EM-rajojen rikkominen on realistista. Heinäkuussa ovat nuorten kisat Moldovassa. Uskon, että Emma niissä nähdään, Roininen arvioi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.