Ryynikkään suunnitellaan asuin- ja liikerakennusten korttelia

Arkkitehtitoimiston mallintamassa kuvassa näkyy korttelin lisäksi Manttaalitalo (oik.) ja viereiseen kortteliin nro 113 kaavoitetut rakennukset. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy

Lempäälän Manttaalitalon läheisyyteen aiotaan rakentaa uusi asuin-, liike- ja toimistorakennusten kortteli. Lempäälän kunnanvaltuusto käsittelee Ryynikässä sijaitsevan korttelin 114 asemakaavan hyväksymistä maaliskuussa.

Asemakaavan muutosehdotuksessa alueelle on osoitettu asuin-, liike- ja toimistorakennusten kortteli. Asumiselle siinä on osoitettu hieman yli 10 000 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa arviolta noin 145 asuntoa ja noin 220 asukasta. Kortteli olisi tiivis etelään avautuva umpikortteli, jonka maantasoon tulisi liiketiloja.

Manttaalitaloa vastapäätä sijaitseva, teknisessä käytössä oleva tiilirakennus ja teleliikennemasto aiotaan purkaa korttelin tieltä. Kunta hankki suunnittelualueen itselleen syyskuussa 2018.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.