Lempäälässä poliisin kotihälytykset lisääntyivät huolestuttavasti. Seksuaalirikosten uhrit kymmenvuotiaita

Huumausainerikokset selvässä kasvussa

Poliisin kiireellisten tehtävien määrä lisääntyi Lempäälässä.

Lempäälässä ja Vesilahdessa tehtiin viime vuonna huumausainerikoksia selvästi aiempia vuosia enemmän. Lempäälässä poliisi kirjasi  69 huumausainerikosta, joista viisi oli törkeitä. Edellisenä vuonna huumausainerikoksi oli 56.

Vesilahdessa nousu oli suhteessa vielä kovempaa. Kun aiempina vuosina huumetapauksia on ollut pari, viime vuonna niitä oli 11.

Lempäälässä silmiinpistävää on kotihälytysten määrän kasvu. Kotihälytyksiä oli 207, kun edeltävinä vuosina lukumäärä on ollut 170 hälytyksen luokkaa.

Seksuaalirikosten määrä väheni Lempäälässä yhdeksästä viiteen. Lempäälässä tapahtui poliisin tietojen mukaan yksi raiskaus ja yksi lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Sen sijaan muita seksuaalirikoksia tuli poliisin tietoon enemmän.  Tapauksia oli viisi, kun 2017 niitä oli yksi ja 2016 ei yhtään. Muut seksuaalirikokset pitävät sisällään paljon erilaisia rikoksia. Niistä yleisimmät ovat seksuaalinen ahdistelu ja lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin. Lempäälässä seksuaalirikoksen uhriksi joutuneet nuoret ovat olleet 10-11-vuotiaita.

Vesilahdessa poliisin tietoon tuli yksi lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Kokonaisuutena Lempäälässä poliisille ilmoitettujen rikosten määrä väheni 70 tapauksen verran ollen 2 054. Vesilahdessa poliisin tietoon tuli 239 ilmoitusta, mikä on yksi vähemmän kuin vuonna 2017.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.