Leijonat tempaisevat Vesilahdessa – luvassa mäenlaskua ja peuranlihahuutokauppa

Luvassa on mäenlaskua, moottorikelkkakyyditystä (säävaraus), pallonheittokisa ja paljon muuta.

Vesilahden kaksi lionsklubia löi hynttyyt yhteen viime syksynä. Yhdistynyt klubi toimii nimellä LC Vesilahti/Kurjet. Lionstoiminta on ollut aktiivista Vesilahdessa jo 35 vuoden ajan.

Jo vuosia yksi perinteisistä aktiviteeteista on ollut hiihtolomaviikon päättävä Talvirieha. Laskiaissunnuntain koko perheen tapahtumaa vietetään Juhlatalo Rautialan pihapiirissä klo 11-13 ja ohjelmaa on todellakin koko perheelle. Luvassa on mäenlaskua, moottorikelkkakyyditystä (säävaraus) sekä  pallonheittokisa makkaranpaistoa ja arpajaisia unohtamatta.

Rautialan päärakennuksen ravintolassa on tarjolla hernekeittoa ja laskiaispullia. Yhteen huoneista Rautialan emäntä Tiina Ainasoja on pystyttänyt pop-up-valaisinmyymälän; myynnissä on lähes 200 uutta valaisinta, joten valoa kevääseen on todellakin luvassa.

Yhtenä erikoisuutena laskiaistapahtumassa on peuranlihahuutokauppa. Vesilahden metsästysyhdistys, Narvan metsästysseura, Vesilahden Ylämäen metsästysseura sekä Metsästysyhdistys Erämaa ovat kaikki lahjoittaneet lionsklubille peuran, jotka on asianmukaisesti teurastettu, paloiteltu ja pakattu vakuumiin lihamestarin toimesta. Myynnissä on pakastettua ulkofilettä, jauhelihaa, paistia ja lapaa 500 g-1 kg eriin pakattuna. Tämän ainutlaatuisen lahjoituksen tuotto käytetään kokonaisuudessaan paikalliseen hyväntekeväisyyteen, lasten ja nuorten sekä ikäihmisten hyväksi. –Kannattaa varata käteistä mukaan, vinkkaa huutokaupan meklari, lionsaktiivi Jari Helo.

Teksti ja kuva: Leena Kurki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?