Lempäälä sanoo: kyllä, voitte lähteä

Lempäälän Rotaryklubi on järjestänyt Kuokkalankosken Markkinat ravintola Villa Hakkarin alueella jo 21 vuoden ajan. Ensimmäiset vuodet tehtiin yhteistyötä Reijo ja Pirkko Kairimon kanssa. Tuossa vaiheessa ravintola oli auki ympärivuotisesti ja kannattavasti. Kairimot joutuivat lähtemään, kun kunta halusi ensimmäisen vuokrasopimuksen päättyessä kaksinkertaistaa vuokran. Tämän jälkeen seuraava yrittäjä jaksoi puolitoista vuotta ennen kuin meni konkurssiin. Uusi alku tuli ravintoloitsija Gero Hottingerin myötä. Viimeiset vuodet ravintolaa ovat pyörittäneet Geron tytär Katja ja hänen puolisonsa Arto Rastas.

Klubimme on tehnyt vuosien ajan menestyksekästä yhteistyötä näiden kaikkien yrittäjien kanssa. Olemme tästä syystä seuranneet ravintolan toimintaa varsin pitkään. Seurasimme myös hyvin läheltä niitä vaiheita, joissa kunta sai häädettyä pois ensimmäiset menestyneet yrittäjät. Nyt näyttää aivan käsittämättömästi siltä, että kunta on toistamassa samat virheet.

Vielä käsittämättömämmäksi asian tekee se, että nykyiset yrittäjät saavat samanaikaisesti toisaalla runsaasti huomiota korkealaatuisesta työstään. Tässä tilanteessa kunta on päättänyt häätää heidät pois Lempäälästä. Ovat syyt sitten mitä tahansa, on joka tapauksessa erikoista se, millä tavalla tätä asiaa on hoidettu. Tilanne näyttää samalta kuin silloin, kun Kairimot saivat lähteä.

On kaunis ajatus, että Villa Hakkariin saataisiin jälleen yksi ”olohuone”, jossa kuntalaiset voisivat viettää aikaansa. Tämähän on päivän trendi joka paikassa. Usein näissä ajatuksissa vain unohdetaan Suomen ilmaston realiteetit: tällaisenakin talvena on vaikea löytää ihmisiä näihin olohuoneisiin. Kaiken lisäksi kannattavan yritystoiminnan saaminen Villa Hakkarin alueelle ympärivuotisesti tulee olemaan erittäin vaikeaa.

Perusongelma tässäkin asiassa on varmasti se, että kunnan päättävissä elimissä on liian vähän yrityselämän tuntemusta. Elämä on paljon helpompaa silloin, kun palkka tulee tilille joka kuukausi omista toimista riippumatta.

 

Jorma Lehtinen

presidentti

Lempäälän Rotaryklubi

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.