Moottoripajalle löytyi uudet tilat – Nuoret kunnostavat Funkkis-Essoa omin voimin mieleisekseen

Mikael Myllymäki ja Jere Salo työn touhussa. Nuoret kunnostavat Funkkis-Essoa moottoripajan käyttöön.

Vanhalla Funkkis-Essolla on täysi tohina päällä. Mikael Myllymäki kiinnittää ruuvinvääntimellä listaa, vieressä Jere Salo nostaa sivuun vanhoja valaisimia. Nuoret miehet ovat jo remontoineen vanhan Funkkis-Esson keittiön lattian kuntoon.

Vanha lattia purettiin pois, eritykseksi pantiin uudet villat ja pintaan laminaatti. Siistiä työtä, hyvältä näyttää.

Vielä on remppaa edessä, mutta  uudella moottoripajalla työt etenevät hyvää vauhtia. Funkkis-Esson tiloja kunnostetaan nuorten ja vapaaehtoisten aikuisten voimin.

Kun kävi selväksi, ettei moottoripajatoimintaa voida jatkaa entisissä tiloissa, Lempääläån kunta lähti aktiivisesti etsimään toiminnalle uutta paikkaa.

– Tilakysymykseen löydettiin ratkaisu ja Lempäälän kunnan nuorisopalvelut on vuokrannut vanhan Funkkis-Esson Koulutieltä moottoripajatoiminnan käyttöön, kertoo yhteisöpalvelupäällikkö Erkki Häkli.

Funkkis-Esson tiloja kunnostetaan moottoripajalle sopivaksi niin, että muuto uusiin tiloihin voidaan tehdä maaliskuun aikana. Kevään kuluessa tiloissa järjestetään avajaiset avoimien ovien tapahtumana.

Kunnostettavat tilat sopivat oivallisesti moottoripajan käyttöön. Rakennuksessa on kaksi korjaamohallia, joista toinen on varustettu rasvamontulla. Sosiaalitiloiksi kunnostetaan vanha myymälätila, jossa on myös pienehkö keittiö ja wc.

Yhteensä tilaa on 200 neliötä ja myös piha-alue on käytössä. Omat tilat mahdollistava laajemman käytön ja pajalla voidaan tehdä töitä myös päiväsaikaan.

– Yhteistyö Halkolan työvalmennuskeskusen kanssa jatkuu jatkuu myös muuton hetkellä, sillä Halkolasta saadaan mukaan uusiin tiloihin moottoripajatoiminnan kannalta tarpeellista kalustoa ja välineistöä, joiden avulla moottoripajatoiminta voi jatkua sujuvasti, Erkki Häkli sanoo.

13-20 vuotiaille nuorille suunnattu moottoripajatoiminta on muutamassa vuodessa saavuttanut nuorten suosion kokoontumispaikkana. Erityisnuorisotyön koordinoima ja suuren vapaaehtoistyöntekijöiden joukon mahdollistama paja on nuorten omista toiveista syntynyt harrastusmahdollisuus.

– Moottoripaja on tärkeä osa nuorille suunnattuja palveluja. Erityisesti vapaaehtoisten mukanaolo on moottoripajan kulmakivi ja heidän panoksensa on ensiarvoisen tärkeä.  Lempäälän kunnalle on tärkeää mielekkään ja kiinnostavan harrastustoiminnan tarjoaminen nuorille. Moottoripajalle on myönnetty myös lasten ja nuorten paikallista kerhoavustusta, joten toiminnan tärkeys on todettu myös valtakunnallisella tasolla.

Moottoripaja on saanut tukea myös paikallisilta sponsoreilta. Tarpeita työkalupuolella on edelleen ja puutelistalta löytyy esimerkiksi korjaamokäyttöön sopiva kompressori. Myös Esso-aiheinen tarpeisto kiinnostaa tilan kunnostajia.

Nuorten moottoripajaksi muuttuvassa vanhassa huoltamokiinteistössä on aiemmin toiminut muun muassa lasiliike, soitinkauppa ja eläintarvikekauppa.

Funkkis-Esso tarjoaa hyvät puitteet moottoripajalle. Vanhan Esson tiloissa on kaksi hallia, joista toisesta löytyy rasvamonttu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?